Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 26.04.2018 12:10:52

Kaj pa Maribor in Olimpija?! Triglav se je odzval na HUDO KAZEN s strani zveze, in se dotaknil tudi vodilne dvojice

Martin Metelko
Kranjski Triglav se je odzval na kazen, ki jo je v sredo izrekel disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj po tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije; prvo naslednjo domačo prvenstveno tekmo morajo igrati pred praznimi tribunami in plačati še 2500 evrov. Menijo, da je kazen krivična in nesorazmerna glede na prekršek.

"Po koncu tekme ni bilo poskrbljeno za varovanje sodnikov in delegata," je navedel Rogelj in kot olajševalno okoliščino označil dejstvo, da so za varovanje uradnih oseb po svojih najboljših močeh poskušali poskrbeti nekateri predstavniki kluba. Pri tem je bilo ključno tudi žaljenje sodnikov in grožnje s fizičnim obračunavanjem po koncu tekme, polivanje četrtega sodnika s pivom ter metanje pločevinke v smeri prvega pomočnika sodnika.


"Eno uro po omenjeni tekmi je sodniška ekipa zapuščala stadion, nakar se je en navijač zapodil v smeri sodnikov. Torej ednina in ne množina, ki jo v obrazložitvi večkrat napačno interpretira NZS. Brez fizičnega stika, pirotehnike ali česa podobnega. Brez dvoma je prekršek kluba, da tudi debelo uro po tekmi na svojem mestu ni bilo varnostne službe, a so večji incident preprečili uslužbenci kluba. Ta prekršek pravil vsekakor priznava in sprejema kazen, nenazadnje so tovrstni dogodki ostro proti načelom in prepričanjem tako kluba kot organizirane navijaške skupine Small Faces," so zapisali v Triglavu in dodali: "Opozarjamo na popolno nesorazmernost kazni, sploh če v okvir vzamemo prekrške in kazni, ki jih je disciplinski sodnik izrekal v aktualni sezoni. Hiter pregled nam daje vedeti, da sta bila največja slovenska kluba ob množičnih kršitvah, nešportnem navijanju, širjenju sovraštva, za vse to naj bi bili krivi tudi mi v tem primeru, množične uporabe pirotehnike in konkretni predkaznovanosti, sankcionirana z vsoto okoli 3000 do 3500 evrov. Kazen izpraznjene tribune za eno tekmo je bila v tej sezoni uporabljena le enkrat."

V Triglavu pravijo, da v vsaj zadnjih desetih letih v Kranju ni bilo večjih prekrškov, kaj šele incidentov. Dodajajo, da je klub na plečih lastnega znanja in truda v poletnih dneh pred sezono prodal 150 sezonskih vstopnic ter da se na tribune vrača vse več gledalcev in navijačev, ki so prepoznali iskreno klubsko zgodbo in želijo pomagati klubu v boju za obstanek, ki tako ene tekme ne bodo mogli gledati na stadionu.

Značke: nogomet, kazen

Članki iz rubrike