Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 26.04.2018 08:43:21

Zvezdnik Tottenhema v NEVERJETNIH TEŽAVAH: Huda grožnja, ki bi lahko KONČALA veliko kariero!

Reuters
Sliši se skoraj neverjetno, toda eden največjih zvednikov Tottenhama se sooča s tako hudimi težavami, da je močno ogrožena celo njegova kariera.

V današnjem času se to zdi skoraj nemogoče, ampak tako je, vsaka država ima svoje zakone, tako je tudi v tem primeru.

Tottenham v tej sezoni igra izvrstno, v oči pa bode izjemna napadalna vrsta, v kateri kraljuje Harry Kane, drugi strelec Londončanov v prvenstvu pa je Son Heung-Min. Petindvajsetletnik iz Južne Koreje je v premier ligi v tej sezoni zabil 12 golov, v vseh tekmovanjih pa jih ima 18, ob čemer je zbral še deset asistenc.

Ampak nogometaš, ki je evropsko pot začel v Hamburgu, kjer se je pred desetimi leti pridružil ekipi do 17. leta starosti, ima ogromne težave. Grozi mu namreč nekaj, kar bi lahko močno vplivalo na njegovo nadaljnjo športno pot. Odslužiti mora vojaški rok.


V Južni Koreji vlada zakon, po katerem morajo vsi moški do 27. leta na služenje vojaškega roka, ki traja skoraj dve leti. Če smo natančnejši, traja 21 mesecev, to pa sta dve nogometni sezoni.

Res je, da za člana Tottenhama obstaja nekakšna rešitev, po kateri bi se obveznosti do domovine lahko izognil, vendar to nikakor ni odvisno samo od njega. Po zakonu bi bil namreč služenja vojaščine opravičen, če bi z izbrano vrsto osvojil zlato odličje na olimpijskih igrah ali na azijskih igrah. Ker bodo naslednje olimpijske igre šele leta 2020, ta možnost takoj odpade, saj bo Son takrat star že 28 let, zato so edina možnost ostale azijske igre.

Te bodo na sporedu letos od 18. avgusta do 2. septembra, gostila pa jih bo Indonezija. Zato Son načrtuje, da bo tam nastopil z reprezentanco do 23. leta starosti. Ampak, pozor, vprašanje je, ali ga bo Tottenham pustil na igre. Son je pred štirimi leti že načrtoval igranje na azijskih igrah, toda takratni klub Bayer Leverkusen mu ni dovolil nastopa in prav mogoče je, da bo tokrat zelo podobno. Angleška premier liga se namreč začne teden pred azijskimi igrami, v Tottenhamu pa močno računajo na svojega Južnega Korejca, ki bi ga močno pogrešali, če bi resnično odšel v Indonezijo. Ob tem pa niti ni gotovo, da bo Južna Koreja prišla do zlata, ki bi odrešil njihovega člana, čeprav gre za enega izmed favoritov tekmovanja.

Son je torej resnično v velikih težavah. Morebitna dveletna odsotnost z nogometnih igrišč pa bi prav tako zanj imela enormne posledice in prav mogoče je, da se nikoli ne bi več vrnil na takšno raven, na kateri je danes.

Članki iz rubrike