testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
0 21.10.2017 19:56:28

NEVERJETNI varnostni ukrepi na stadionu v BARCELONI! In neverjetna (ali logična) odsotnost v UDARNI ENAJSTERICI

Camp Nou se pripravlja na tekmo ultra visokega tveganja.

Za 21. uro je v Barceloni napovedan velikanski protest proti aktiviranju 155. člena španske ustave, s katerim je španska vlada Kataloniji, ki se seveda bori za neodvisnost, praktično odvzela avtonomijo. Španska vlada je ob tem razpustila katalonsko vlado, odstavila katalonskega predsednika in sklicala predčasne volitve. Na ta hud udarec se bodo Katalonci zagotovo odzvali v velikem številu, prav tako veliko vprašanje pa je, kaj se bo sočasno dogajalo na stadionu Camp Nou. 

Tam se ob 20.45 začenja tekma španskega prvenstva Barcelona - Malaga, nekaj časa se je celo govorilo o vnovičnem srečanju pred zaprtimi vrati, a so gledalce vendarle spustili na stadion. Vendar pa pod edinstvenimi varnostnimi pogoji. Da bi preprečili kakršenkolin vdor na igrišče, ki bi ob političnem sporočilu lahko Barcelono zelo drago stal, so okoli in okoli največjega evropskega stadiona postavili varnostnike. Pozor, na razmaku 40 centimetrov!?, kar je gotovo svetovni rekord.

Pri tem pa je veliko vprašanje, kako je vse to povezano z odločitvijo trenerja Ernesta Valverdeja, da na igrišče ne pošlje ... da, uganili ste, Gerarda Piqueja. Najbolj zagrizeni Katalonec ostaja na klopi, svet pa se sprašuje, ali gre za potezo, ki bo jo trener povlekel v vsakem primeru, ali za odločitev, ki je prišla s precej višjega naslova. Prisotnost Piqueja na igrišču bi namreč lahko poskrbela za dodaten nemir.  

Članki iz rubrike