miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

Domen Kumer Svet24.si

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

Frančiška Ćetković Svet24.si

Predsednica sindikata upokojencev: »To se pravi, ...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

Petra Kerčmar 01 Njena.si

Sladka skrivnost Petre Kerčmar

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

nu
nu
0 21.10.2017 19:56:28

NEVERJETNI varnostni ukrepi na stadionu v BARCELONI! In neverjetna (ali logična) odsotnost v UDARNI ENAJSTERICI

Camp Nou se pripravlja na tekmo ultra visokega tveganja.

Za 21. uro je v Barceloni napovedan velikanski protest proti aktiviranju 155. člena španske ustave, s katerim je španska vlada Kataloniji, ki se seveda bori za neodvisnost, praktično odvzela avtonomijo. Španska vlada je ob tem razpustila katalonsko vlado, odstavila katalonskega predsednika in sklicala predčasne volitve. Na ta hud udarec se bodo Katalonci zagotovo odzvali v velikem številu, prav tako veliko vprašanje pa je, kaj se bo sočasno dogajalo na stadionu Camp Nou. 

Tam se ob 20.45 začenja tekma španskega prvenstva Barcelona - Malaga, nekaj časa se je celo govorilo o vnovičnem srečanju pred zaprtimi vrati, a so gledalce vendarle spustili na stadion. Vendar pa pod edinstvenimi varnostnimi pogoji. Da bi preprečili kakršenkolin vdor na igrišče, ki bi ob političnem sporočilu lahko Barcelono zelo drago stal, so okoli in okoli največjega evropskega stadiona postavili varnostnike. Pozor, na razmaku 40 centimetrov!?, kar je gotovo svetovni rekord.

Pri tem pa je veliko vprašanje, kako je vse to povezano z odločitvijo trenerja Ernesta Valverdeja, da na igrišče ne pošlje ... da, uganili ste, Gerarda Piqueja. Najbolj zagrizeni Katalonec ostaja na klopi, svet pa se sprašuje, ali gre za potezo, ki bo jo trener povlekel v vsakem primeru, ali za odločitev, ki je prišla s precej višjega naslova. Prisotnost Piqueja na igrišču bi namreč lahko poskrbela za dodaten nemir.  

Članki iz rubrike