slavko ivančič 1 Odkrito.si

Umrla po hudi bolezni, znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

The Work Petisvet.si

Psihoterapija, kakršne kamere še nikoli niso ...

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

ula furlan Svet24.si

Ima Ula Furlan popravljen nos?

andrej milutinovic Njena.si

Andrej Milutinovič: 'Nikoli ne bi imel debele ...

SoulGreg Artist Njena.si

Sin slovenskega glasbenika izgubil boj z boleznijo...

nu
nu
1 21.10.2017 16:16:19

NOVE RAZSEŽNOSTI katalonske drame! BARCA po členu 155 v strahu za usodo današnje tekme: neredi, prazne tribune, odvzem TOČK?

Reuters
Španska vlada je prvič v zgodovini uporabila člen 155 ustave, ki ji omogoča popoln nadzor nad avtonomno pokrajino.

Če torej na eni strani Katalonci grozijo z neodvisnostjo, so jim danes praktično odvzeli avtonomijo, s tem pa je vladni vrh tudi razpustil vse katalonske organe, razrešil predsednika in sklical nove volitve. Oblasti, ki je dosegla referendum in zmago na njem, torej v Kataloniji po španskih zakonih ni več, le predstavljamo pa si lahko, kaj bi to utegnilo povzročiti v katalonskih mestih in na katalonskih ulicah. Pri čemer je v najtežjem položaju ponovno Barcelona. 

Ta prvič po 1. oktobru, dnevu referenduma, ko je na koncu morala igrati pred praznimi tribunami, igra domačo tekmo, in sicer bo nocoj na stadionu Camp Nou gostila Malago. Nemogoče je reči, v kakšnih okoliščinah, je pa predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu hitro pozval vse, naj se na najnovejše dogodke odzovejo na čim bolj miren način. Ob tem pa bil tudi bolj kot doslej oster do španskih oblasti in njjihovih odločitev. 

"Katalonske institucije imajo popolno podporo našega kluba," je Bartomeu obsodil člen 155, a hkrati zelo odločno dodal: "Pozivam vse, naj se odzovejo mirno. To je najbolj pomembno. Vse in povsod, še posebej danes zvečer na stadionu Camp Nou. Ponavljam, vse mora miniti mirno, mirna pot in dialog sta še vedno najboljša za reševanje nastalega položaja," se Bartomeu očitno bojii neredov, pa tudi odvzema točk ali ponovnega igranja brez gledalcev.   

Članki iz rubrike