kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.03.2017 11:19:03

V Argentini kljub vladni pomoči nogometna stavka

Strahovi ljubiteljev nogometa v Argentini so se uresničili: nogometaši so kljub pripravljenosti vlade, da s finančno injekcijo pomaga zvezi, zaradi dolgov začeli stavkati. V petek tako niso odigrali predvidenih dvobojev, igrati bi morali Rosario Central in Godoy Cruz ter San Lorenzo in Belgrano.

Nogometaši so pred začetkom tekmovanja napovedali stavko, če krovna zveza AFA ne bo poravnala zaostalih obveznosti. V dogajanje se je vključila tudi vlada te države. Sporočila je, da bo zvezi namenila 22 milijonov dolarjev, s katerimi bodo pokrili stroške in omogočili nemoteno izvedbo tekmovanja.

Zaplet med zvezo in nogometaši so sprožile neplačane plače nogometašev. Nekateri klubi zamujajo z izplačili tudi več mesecev, neizplačanih obveznosti se je nabralo za več milijonov dolarjev. Gre za klube v vseh ligah od prve do pete.



Vlada je odobrila nakazilo 350 milijonov pesov oziroma 22 milijonov dolarjev zvezi, ta pa bo sredstva namenila klubom in nogometašem. A denarja ne bo na računih vsaj do torka, zato so se nogometaši odločili, da kljub obljubam stavkajo.

"V petek ne bo tekem. Zdi se, da so razmere zdaj še slabše kot prej," je pred predvidenim začetkom tekmovanja dejal predstavnik zveze AFA Sergio Marchi.

Značke: nogomet, argentina

Članki iz rubrike