volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 03.03.2017 18:17:23

Že 22 dolgih let: Neverjetna statistika, zaradi katere navijači Partizana govorijo o zaroti (video)

vszi
Sobota bo v Beogradu dan za večni derbi med Crveno zvezdo in Partizanom.

Jutri bo v Beogradu dan za derbi. Vroče bo na Marakani, kjer bo Crvena zvezda praznovala 72. rojstni dan, edini gost na njeni zabavi pa bo veliki mestni tekmec Partizan. Kluba se spet borit za naslov prvaka, rdeče-beli vodijo s šestimi točkami prednosti, toda črno-beli se hrabrijo, da z Markom Nikoličem na "večitem" še nikdar niso izgubili.


Tik pred derbijem so srbski mediji postregli z osupljivo statistiko, zaradi katere so navijači Partizana prepričani, da je govor o zaroti. Že dolgih 22 let je namreč minilo, kar je bil Partizanu na beograjskem derbiju dosojena enajstmetrovka. Tedaj sta rivala igrala 99. derbi, zdaj bo na sporedu obračun številka 153. Že 53 derbijev torej Partizan zaman čaka na strel z bele točke …

"Tedaj sem imel še 21 let, bil sem mlad. Zdaj jih imam 43. Imam tudi dva otroka, oba sta se rodila po tistem derbiju," je za Mozzart Sport spregovoril Damir Čakar, strelec gola iz zadnje za Partizan dosojene enajstmetrovke na večnih derbijih: "Zdaj se ne bi rad pritoževal, toda 22 let je res veliko. Ljudje, tedaj smo živeli v drugi državi! Marsikaj se je zgodilo in zdi se mi tudi, da je bilo nekaj 'materiala' za enajstmetrovko za Partizan v preteklih 53 derbijih. Ko bomo 'penal' najmanj pričakovali, ga nam bodo dosodili. Morda že jutri. In čeprav razumem potrebe novinarjev in navijačev, si vseeno želim, da se ne bi več govorilo o tej enajstmetrovki, čeprav je dobila zgodovinske obrise. Želel bi se, da bi se pozornost usmerila v prave nogometne podrobnosti in ne v sodnike."

Članki iz rubrike