gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 03.03.2017 17:25:43

Stric mafijski boter, brat in bratranec kriminalca, njemu pa kot reprezentantu Italije grozi huda kazen

vszi
Nogometaš Genoe se je znašel v resnih težavah.

Še pred nekaj meseci je bil Armando Izzo v sedmih nebesih, zdaj preživlja najtežje trenutke svojega življenja. Petindvajsetletni nogometaš Genoe je bil novembra lani prvič v karieri vpoklican v člansko reprezentanco Italije, za katero sicer še ni odigral uradne tekme, a se vendarle lahko pohvali, da je bil vsaj zraven. Toda kljub dobrim igram mu zdaj grozi, da ga bo ujela temačna preteklost in mu dodobra zagrenila udejstvovanje v svetu nogometa.

Tožilec italijanske nogometne zveze zanj namreč zahteva reci in piši šest (6!) let prepovedi igranja, in sicer zaradi suma nameščanja tekem v sezoni 2013/14. Tedaj je bil Izzo še pri Avellinu, sumijo ga, da je skupaj še z nekaterimi drugimi pomagal namestiti rezultat na obračunih z Modeno in Reggino.

Izzo kakopak obtožbe zavrača, toda italijanski mediji ob tem niso pozabili razkriti njegovega zanimivega družinskega ozadja. Centralni branilec se je rodil v Neaplju, kjer je dolgo časa živel v revščini. Prav slednja naj bi njegovega brata Gennara in tudi bratranca Gaetano pognala v svet organiziranega kriminala, njegov stric Salvatore Petriccione pa je poznan kot eden najvplivnejših predstavnikov klana Di Lauro. Zanimivo, ko so slednjega leta 2008 aretirali, se je pred roko pravice skrival kar pri nogometašu enega od italijanskih klubov …

No, Izza, za katerega je eden od skrušenih mafijcev pred časom povedal, da je nekoč prišel do točke, ko ni želel več igrati nogometa, ampak se je tudi sam spogledoval s svetom kriminala, z vsem tem ne gre enačiti, a dejstvo je, da se mu ne piše nič dobrega.

armando izzo 2
vszi

Članki iz rubrike