Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2016 09:10:18
Deli članek:

Prvič je spregovoril o srečanju s smrtjo

Nekdanji kamerunski nogometni zvezdnik Rigobert Song je v začetku oktobra doživel možgansko kap, bil je na robu smrti, po dveh dneh pa se je prebudil iz kome. In zdaj 40-letni Song dobro okreva.

Kamerunec je o srečanju s smrtjo spregovoril za francoski športni dnevnik L'Équipe in razkril nekaj podrobnosti, ki so bile doslej javnosti skrite. Kaj se je torej zgodilo tistega jesenskega dne?

"Močno se mi je povišal pritisk in imel sem občutek, da mi bo razneslo glavo. Imel sem srečo, da sem po tle padel na bok, zato nisem pogoltnil jezika. Moj pes je zatem začel močno lajati, da je opozoril soseda, ki je hitro prišel in mi pomagal," je Song pojasnil, da se mora posebej zahvaliti predvsem svojemu psu.

Danes 40-letni Song se danes počuti precej bolje. Sicer je še vedno rekorder po številu nastopov za kamerunsko reprezentanco, na 137 tekmah je dosegel 5 zadetkov. Leta 2000 je osvojil olimpijsko zlato kolajno. V karieri je med drugim branil barve Liverpoola, Galatasarayja, Lensa, West Hama, Kölna in nazadnje Trabzonsporja.