Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

dm
dm
3 25.12.2016 15:47:59

Zlatko Zahović bo imel polne roke dela: Številnim nogometašem poteče pogodba

Čez teden dni se bo znova odprla nogometna tržnica, januarski prestopni rok bo zagotovo prinesel še kakšno spremembo tudi v Ljudskem vrtu.

Videli bomo, kako bodo kadrovali pod Kalvarijo, kdo bo odšel, kdo prišel. Od prvega dne novega leta pa se bo kar 20 nogometašev Maribora lahko pogovarjalo s svojimi potencialnimi novimi delodajalci za poletni brezplačni prestop, kar pomeni, da bo imel Zlatko Zahović polne roke dela, da bi to preprečil.

Pogled na seznam pogodb namreč razkriva, da bo po koncu letošnje sezone pogodba potekla kar 20 nogometašem. Dobro, eden izmed njih je Luka Zahović, ki je v Maribor samo posojen iz Heerenveena, toda tudi pri sinu športnega direktorja vijoličastih se poraja vprašanje, kakšna bo njegova prihodnost.

 Po koncu sezone denimo pogodba poteče dvema superveteranoma, za katera se ne ve, ali bosta sploh še nadaljevala svojo kariero. Jasmin Handanović je v letošnji sezoni v vrhunski formi in mariborski navijači bi zagotovo najraje videli, da vratar, ki bo januarja dopolnil 39 let, ostane v Ljudskem vrtu vsaj še kakšno sezono. Milivoje Novaković je trenutno poškodovan, toda tudi on je v letošnji sezoni dokazal, da je izjemno pomemben člen vijoličaste ekipe, čeprav še naprej išče svojo pravo formo.

V letošnji sezoni je povsem eksplodiral Dare Vršič, ki je z devetimi asistencami najboljši podajalec lige, poleg tega je prispeval še štiri prvenstvene zadetke. Odkar igra na položaju »desetice«, je nekdanji kapetan Olimpije znova zaživel in zanimivo bo videti, ali mu bo zaradi njegovih dobrih iger Zahović v podpis ponudil novo pogodbo ali pa se bo Vršič morda še zadnjič v svoji karieri poleti brez plačila odškodnine odpravil v tujino.

Če ne bosta podpisala novih pogodb, bi lahko Maribor poleti ostal tudi brez udarne naveze osrednjih branilcev, Marka Šulerja in Rodriga Defendija, ki sta v jesenskem delu prikazala zelo kakovostne partije, Šuler je denimo kar trikrat v prvenstvu zatresel mrežo tekmecev. Samo do konca letošnje sezone pa imata pogodbi še dva zelo pomembna člena vijoličastih. Sintayehu Sallalich je eden najbolj standardnih v začetni enajsterici Maribora, Damjan Bohar pa se v zadnjem času ubada s poškodbami, zato je v tej sezoni igral manj.

Nogometaši Maribora, ki jim po koncu sezone poteče pogodba:
Damjan Bohar
Rodrigo Defendi
Matej Filipović
Jasmin Handanović


Žan Karničnik
Nik Lorbek
Aleš Mejač
Dejan Mezga
Ranko Moravac
Milivoje Novaković
Robert Pušaver
Aleksander Rajčević
Sintayehu Sallalich
Rok Sirk
Bian Paul Šauperl
Marko Šuler
Dare Vršič
Daniel Vujčić
Luka Zahović
Žiga Živko

Značke: maribor, zahovič

Članki iz rubrike