Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2016 16:35:16
Deli članek:

Bivši brazilski selektor ni navdušen nad Guardiolo

Josep Guardiola je v trenerski karieri z Barcelono in Bayernom skupno osvojil šest naslovov državnega prvaka, dvakrat ligo prvakov (postal je tudi najmlajši trener, ki je osvojil to tekmovanje), štirikrat domači pokal, trikrat evropski superpoka, svetovno klubsko prvenstvo in še bi se kaj našlo.

Toda vse našteto ni prepričalo nekdanjega brazilskega selektorja Vanderleija Luxemburga, ki nikakor ni navdušen nad španskim strokovnjakom. "Pri Guardioli gre bolj za marketing kot za trenerski posel. Guardiola je z Barcelono osvojil veliko lovorik, a jih je tudi Luis Enrique," je dejal bivši trener Reala, vendar se ni ustavil samo pri tem: "Odšel je v münchenski Bayern, pripravil se je, naučil jezika, a mu vseeno ni uspelo ponoviti dosežka Juppa Heynckesa. Slednji je pri sedemdestih letih osvojil trojno krono, Guardiola je ostal brez nje. Carlo Ancelotti je ligo prvakov osvojil z Milanom in Realom. Če bo želel Guardiola dokazati, da je boljši, bo moral slaviti z Manchester Cityjem. Samo tako me bo prepričal."

Luxemburgo je junija ostal brez službe, saj so ga pri kitajskem prvoligašu Tianjin Quanjianu odpustili, namesto njega pa pripeljali Fabia Cannavara.

Zanimivo je, da je Calo Ancelotti, ki je Guardiolo nasledil na Bayernovi klopi, povsem drugače govoril o španskem predhodniku. Rekel je, da je dobil ekipo, ki je v odličnem stanju, in da so fantje rasli skupaj z Guardiolo. "Temelji so bili odlični, zato jih nisem želel spreminjati. Vsak trener ima svoje zamisli, jaz sem svoje skušal vpeljati brez tega, da bi delal kakršnokoli revolucijo," je dejal Ancelotti.