Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
10.10.2016 14:27:03
Deli članek:

Nekdanji predsednik Mure po priznanju krivde obsojen!

Drago Wernig - TAKA

Sojenje v primeru propadle Mure 05.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je potekal predobravnavi narok proti Miroslavu Topiću, ki je med aprilom 2010 in januarjem 2013 vodil ND Mura 05. Nekdanji prvi mož črno-belih je v zameno za milejšo kazen s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde, poroča spletna stran pomurje.si. Obsojen je bil na 27 mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo štirih let. Kazen zapora se ne bo izvršila, če nekdanji predsednik kluba iz Fazanerije v tem času ne bo storil novega kaznivega dejanja.

Topić je priznal, da je med vodenjem ND Mure 05, storil naslednja kazniva dejanja: oškodovanje upnikov, poslovno goljufijo, ponareditev ali uničenje poslovnih listin, kršitev temeljnih pravic delavcev in zlorabo položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Skupaj je tako nastalo za okoli 360 tisoč evrov škode.

Novinar Andrej Bedek še piše, da je bivši predsednik Mure 05, pod vodstvom katerega se je klub leta 2011 vrnil v prvo ligo ter potem junija 2013 ni več dobil licenco za nastopanje v 1. SNL in je danes izbrisan iz registra društev, obžaloval svoja dejanja. Povedal, da je klub želel rešiti s tujimi investitorji, a je lokalno okolje le-te odgnalo.