Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2016 15:21:09
Deli članek:

Kapetanovo klavrno življenje: Glasni žvižgi s tribun in košarica, ki boli

Profimedia

Angleški zvezdnik Wayne Rooney preživlja težke reprezentančne čase.

Srečko Katanec verjame, da lahko Wayne Rooney še vedno prispeva ogromno reprezentanci Anglije, toda njegov kolega Gareth Southgate bo pred tekmo s Slovenijo očitno vendarle potegnil potezo, h kateri ga v zadnjih dneh poziva vse več navijačev. Po bledi predstavi napadalca Manchester Uniteda na tekmi z Malto se je še kako okrepil glas tistih, ki pravijo, da za Rooneyja ni več prostora v začetni enajsterici. Southgate je Liverpoolčana sprva sicer branil, a naj bi kljub temu že sprejel odločitev o njegovi selitvi med rezerviste.

Kot poroča večina otoških medijev na čelu z uglednim BBC-jem, Rooney, sicer kapetan Anglije, torkove večerne tekme s Slovenijo zagotovo ne bo začel v udarni enajsterici. Posledično naj bi se naslednik Sama Allardycea odločil tudi za nekoliko spremenjeno taktično postavitev.

Ali bo takšna poteza dobra za Slovenijo ali ne, bomo šele videli. V preteklosti je bil otrok Evertona nočna mora za našo reprezentanco, na zadnjih dveh tekmah se je vsakič vpisal med strelce. Predlani na Wembleyju je izenačil po vodstvu Slovenije, lani v Ljubljani je zabil gol za zmago gostov s 3:2. Prav tako je Rooney na drugem mestu lestvice z največ nastopi za Anglijo (117), zabil je tudi 53 golov, torej več kot kdorkoli drug. Vse to ni bilo dovolj, da na tekmi z Malto ne bi slišal celo žvižgov, očitno se bo moral v Stožicah usesti tudi na klop za rezerve.