Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2016 15:33:58
Deli članek:

Italijanski pogled na slovensko zmago: Kaj jih je najbolj navdušilo?

Grega Wernig

Kaj je navdušilo in kaj razočaralo italijanske novinarje na sobotni tekmi med Slovenijo in Slovaško?

Ker je bilo na sobotni tekmi med Slovenijo in Slovaško na delu kar nekaj nogometašev, ki si kruh služijo v Italiji, so dogajanje v Stožicah pozorno spremljali tudi nekateri novinarji na Apeninskem polotoku. Na eni od tamkajšnjih spletnih strani so po tekmi potegnili črto pod dogajanje in sestavili dva seznama s po tremi ključnimi točkami. Na prvega so uvrstili pozitivne stvari, na drugega negativne.

Kaj je torej najbolj navdušilo naše sosede? Najbolj so pohvalili slovensko igro, za katero so zapisali, da je bila res dobra, predvsem pa se gostitelji niso po nepotrebnem zapletali na sredini igrišča. Pohval sta bila deležna tudi Josip Iličić iz Fiorentine in Valter Birsa iz Chieva, češ da sta si izmenjala veliko dobrih žog in da sta povzročala glavobol slovaški obrambi. Na pozitivnem seznamu se je znašel tudi Nicola Rizzoli, ki se je po njihovem odlično znašel v najbolj vročih trenutkih tekme.

Pa negativni vidik tekme? Na prvem mestu so se znašli Slovaki s svojo slabo igro, v kateri je mrgolelo napak in zapravljenih žog tako v napadu kot tudi v obrambi. Na drugem mestu je bil izpostavljen slovaški zvezdnik Marek Hamšik: "Od igralca takšnega kalibra je bilo pričakovati precej več in predvsem manj napak." No, tudi Slovenci so jih "dobili po glavi", in sicer zaradi premajhne odločnosti v napadu, kjer naj bi po mnenju Italijanov preveč "cincali", kot da si sploh nihče ne bi upal udariti proti golu.