Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.10.2016 16:21:52
Deli članek:

Sturridge: Ne skrbijo nas Slovenci

Reuters

Angleška nogometna reprezentanca je v uvodu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 premagala Slovaško v gosteh in Malto doma, v torek ob 20.45 pa jo v Stožicah čaka tretji tekmec v teh kvalifikacijah - Slovenija. V angleškem taboru poudarjajo, da bo Slovenija zahteven tekmec.

Na Otoku namigujejo, da bi začasni selektor Anglije Gareth Southgate iz udarne enajsterice lahko odstranil Wayna Rooneyja, a je ta danes normalno vadil z ekipo. Tridesetletni najboljši strelec angleške vrste v zgodovini je doživel kar nekaj žvižgov domačih navijačev ob zmagi z 2:0 proti Malti, nekdanji reprezentant Alan Shearer pa je dejal, da bi morali Angleži igrati brez njega.

Liverpoolov napadalec Daniel Sturridge poudarja, da se Angleži nimajo česa bati v Sloveniji. Morajo se osredotočiti na tri točke in ne na to, koliko golov dosegajo. "Tekma bo težka, toda pomembna je naša priprava. Ne skrbijo nas Slovenci, skrbi nas to, kako bomo mi opravili na igrišču. Pomembno je, da nadaljujemo z zmagami. Ni pomembno, koliko golov damo. Če slavimo s 4:0, 5:0, 1:0, v vsakem primeru dobimo tri točke in to je tisto, kar je pomembno," je za televizijo angleške zveze poudaril Sturridge.

Po dveh tekmah je na vrhu skupine F prav Anglija s šestimi točkami, Škotska in Slovenija imata po štiri, Litva dve, brez točk pa sta še Slovaška in Malta.