Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.04.2016 18:02:24
Deli članek:

Gorica v manj kot tednu dni podaljšala pogodbe s štirimi nosilci

Primorski prvoligaš je v nekaj dneh podaljšal pogodbe s štirimi prvokategorniki.

Zvestobo mestu iz vrtnic je prvi obljubil njihov najboljši strelec Miran Burgić, izkušeni napadalec, ki je pogodbo z Gorico podaljšal še za eno sezono. "Zadnja leta so bila zame izjemno nemirna, kar pa zagotovo ne velja za tekočo nogometno sezono, ko sem našel svoj športni mir. Pri mojih letih mi motivacijo in ambicioznost predstavlja stisnjena roka in spoštovanje, ki ga uživam v Nogometnem društvu Gorica. Vse ostalo se skriva le v kratkem pogovoru s predsednikom," je ob podpisu dejal Burgić.

Goriški desetici sta sledila branilec Miha Gregorič in Amel Džuzdanović, ki je bil v prvem delu letošnje sezone, preden ga je zaustavila poškodba, eden najboljših posameznikov slovenske prve lige. Zanj so se zanimali številni ugledni evropski klubi, govorilo se je tudi o morebitnem odhodu k Olimpiji oziroma Mariboru, toda poškodba je njegov prestop za nekaj časa prestavila.

"Trenutno sem najbolj osredotočen na kvaliteto rehabilitacijskega treninga, kar se mi zdi tudi pravilno. V Nogometnem društvu Gorica verjamejo in vlagajo vame. Igralec v moji situaciji točno ve, kaj takšno zaupanje pomeni. Trudimo se za dosego istega cilja in podaljšanje pogodbe je zgolj formalna posledica," je povedal Džuzdanović, ki je podpisal pogodbo do 31. maja 2019.

"Sezona zame ni bila najbolj uspešna, ker sem imel veliko težav s poškodbami. Običajno se zgodi, da to hitro spremeni odnose oziroma pripelje do nezadovoljstva, zato moram poudariti in se zahvaliti za zaupanje, ki sem ga deležen s strani vseh pri ND Gorici," pa je ob podpisu nove pogodbe dejal Gregorič.

Kot zadnji je novo pogodbo z Goričani podpisal še Matija Škarabot, ki bo v goriškem Športnem parku predvidoma ostal še dve sezoni. "Všeč mi je zastavljen projekt in koncept dela, ki se je vzpostavil v klubu. Pri ND Gorici lahko računajo name in jaz lahko računam na ND Gorico – to je bilo vodilo skupnega dogovora," je svoje vtise po podpisu nove pogodbe sklenil Škarabot.