Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
21.04.2016 14:20:28
Deli članek:

Zaradi Leicestra kljuboval zdravniškim napovedim, umrl pa ob ogledu tekme

Avstralec Tony Skeffington je bil veliki navijač Leicestra, ki je pred dnevi izgubil boj z zahrbtno boleznijo.

Avstralca Tonyja Skeffingtona je pred tedni spoznala svetovna javnost, ko je razkril, da boleha za neozdravljivim rakom, prvim zdravniškim napovedim, da je pred njim le še nekaj tednov življenja, pa je kljuboval več kot leto. Najbolj zanimivo pri vsem skupaj je bilo, da je navdih za življenje črpal iz angleške nogometne senzacije, ki je iz dneva v dan bližje zgodovinskemu naslovu v angleški premier ligi, pred dobrim letom dni pa je bila v precej slabšem položaju.

"Ko gledam, kako se je Leicester lani boril za obstanek, danes pa mu gre v prvenstvu tako dobro, mi pomaga v boju z boleznijo. Ko so mi napovedali le še štiri tedne življenja se je Leicester pobiral, pobirati pa sem se začel tudi jaz. Če se osredotočim na nekaj tako pozitivnega, se počutim bolje. Prepričan sem, da bom dočakal konec sezone," je takrat dejal 51-letni navijač Leicestra.

Njegova zgodba je takrat pritegnila precej pozornosti, z vsega sveta pa je prejemal številna sporočila podpore. Njegova žena je sporočila, da so številni začeli navijati za Leicester tudi po zaslugi Tonyja, saj jih je njegova zgodba močno ganila.

Tony je svojo predanost klubu dokazal tudi z drzno stavo pred začetkom letošnje sezone. Na naslov Leicestra je vložil 20 avstralskih dolarjev, v primeru končnega uspeha pa bo njegova družina bogatejša za kar 60 tisočakov (40.450 evrov). "Bolj si želim uspeha, kot pa denarja," je v začetku leta spregovoril na to temo in v smehu dodal: "Gre za veliko denarja, to pa samo zato, ker je žena pritisnila napačen gumb. Mislil sem vložiti 2 dolarja."

Umrl je na bolniški postelji z navijaškim šalom Leicestra okoli vratu, po poročanju avstralskih medijev ravno ob ogledu tekme Leicester - West Ham, ki se je po dramatičnem zaključku končala z 2:2.