Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
21.04.2016 12:20:54
Deli članek:

Obetavni nogometaš dve leti in pol po krivem preživel v zaporu?

Nekdanji reprezentant Walesa in član Manchester Cityja je od aprila 2012 do oktobra 2014 preživel v zaporu, trenutno pa je na pogojnem izpustu.

Chad Evans je nekdanji valižanski reprezentant, ki je dve leti branil barve Manchester Cityja, pred izbruhom velikega škandala, ki je pretresel Otok, pa je uspešno igral za Sheffield United.

Danes 27-letni Evans naj bi maja 2011 v hotelu v domačem Walesu posilil devetnajstletnico. Sodišče ga je spoznalo za krivega in mu naložilo pet let zaporne kazni. Ta je začela veljati aprila 2012, polovico kazni je odslužil v zaporu, drugo polovico pa pogojno prestaja na prostosti.

Zdaj pa tamkajšnjo javnost spet pretresa ta primer, sodišče v Londonu je namreč prejelo dokumente, ki naj bi dokazovali, da je Chad Evans v resnici nedolžen.

Ponovno odprtje primera je pozdravila družina nekdanjega nogometaša, ki je v izjavi za javnost zapisala: "Vsi pozdravljamo današnjo odločitev drugostopenjskega sodišča. Dokaz, ki ga sodišče do zdaj še ni videlo, brez dvoma kaže, da je bil Ched Evans že od nekdaj nedolžen. Ched bi se rad zahvalil družini, prijateljem, odvetnikom in vsem navijačem, ki so mu izrekli svojo podporo."

Ponovno sojenje se mora začeti v roku dveh mesecev.