Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
21.04.2016 09:59:58
Deli članek:

Kek: Ne bom politično korekten, moja barva je vijoličasta

Grega Wernig

V torek zvečer smo bili na velikem derbiju hrvaškega prvenstva na Rujevici, na katerem je Dinamo ohranil štiri točke prednosti pred Rijeko in naredil bržčas odločilen korak proti še enemu naslovu prvaka. Po vročem dvoboju smo se pogovarjali z domačim trenerjem Matjažem Kekom, ki je razkril, kakšna naj bi bila njegova in prihodnost njegove ekipe, spregovoril je o Romanu Bezjaku, Miralu Samardžiću in Alešu Mejaču, dotaknil pa se je tudi zanimivega slovenskega prvenstva in zadnjih afer, ki sta pretresali sončno stran Alp.

Miral Samardžić in Roman Bezjak imata zagotovljeno mesto v udarni zasedbi in tudi na derbiju z Dinamom sta potrdila, kako pomembna člena ekipe sta. Kako ste zadovoljni z njunim učinkom?
S svojim karakterjem, vedenjem in kakovostjo sta dejansko nosilca naše igre. Miral odlično opravlja naloge v obrambi, navsezadnje smo ekipa, ki je v dozdajšnjem delu prvenstva dobila najmanj golov, Roman je naš najboljši strelec. Mislim, da sta to dovolj zgovorna podatka, je pa dejstvo, da sta oba sposobna še več, to je popolnoma jasno. Samardžić trenutno morda igra najbolj zrel nogomet. Dela veliko manj nepotrebnih prekrškov in dobiva manj nepotrebnih kartonov, Bezjaku manjka še nekaj mirnosti v ključnih trenutkih in tehnične dovršenosti, ampak njegova agresivnost in njegovi sprinti so za ekipo zelo pomembni.

Kakšen je status Aleša Mejača?
Ko smo ga pripeljali, je bilo jasno, da je prišel kot zamenjava za Stefana Ristovskega. Ampak mislim, da se je vrnil med žive, mogoče mu manjka kakšna tekma. Jasno je, da je samo posojen, toda dejstvo je, da je zdaj v popolnoma drugem položaju, kot je bil ob prihodu. In prav tako drži, da je prišel v zares neugodnem trenutku in takrat odigral pošteno skoraj brez treninga. Oziroma je pred tem vadil z B-ekipo Maribora. S takšnim izhodiščem ni bilo lahko priti v moštvo, toda pomembno je spoznanje, da svoje obveznosti opravlja izredno pošteno. In nima težav s poškodbami, kar je zanj nadvse pomembno, vsekakor je pravi profesionalec.

CELOTEN INTERVJU SI PREBERITE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.