Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.04.2016 10:04:05
Deli članek:

Nemški drugoligaš za Šporarjevega soigralca in slovenskega krvnika nudi 30 milijonov

Nikola Miljković

Napadalec Basla Breel Embolo velja za enega največjih svetovnih talentov, zanj se zanimajo številni evropski velikani, kaj lahko pa bi se zgodilo, da bo v naslednji sezoni igral v drugi nemški ligi.

Za 19-letnega napadalca Basla, ki je standarden član švicarske reprezentance in je bil eden ključnih mož Švice pri tistem bolečem porazu Slovenije na septembrskem gostovanju prejšnje leto na St. Jakobu, ko je Švica po zaostanku z 0:2 rezultat uspela obrniti in slaviti s 3:2, se že nekaj časa ve, da bo po koncu sezone zapustil Basel. 

Ne nazadnje je mladi slovenski reprezentant Andraž Šporar iz Olimpije v Basel prišel prav kot zamenjava za Breela Embola. Jasno je tudi, da bo aktualni švicarski prvak s svojim draguljem mastno zaslužil, poraja se samo vprašanje, kam se bo Embolo poleti odpravil. 

Že dlje časa švicarskega talenta lovita Tottenham in Manchester United, januarja je recimo zanj ponudbo poslal tudi Wolfsburg, toda Basel je 27 milijonov evrov, kolikor so nudili volkovi, gladko zavrnil. 

Zdaj se je našel nov snubec, ki si izjemno želi Embola videti v svojih vrstah.  In po poročanju nemških medijev ima veliko možnosti, da robustnega napadalca zvabi v svoje vrste. A pozor, ne govorimo o nobenem nemškem velikanu, temveč celo o nemškem drugoligašu, ki Baslu za Embola nudi 30 milijonov evrov odškodnine!

Jasno, samo en nemški drugoligaški klub si lahko privošči plačevanje tako visokih odškodnin. Govorimo seveda o Red Bull Leipzigu, s katerim upravlja izjemno bogati Dietrich Mateschitz, s klopi pa jih vodi nekdanji trener številnih nemških klubov, med drugim tudi SchalkejaRalf Rangnick.

Rangnick si izjemno želi videti Embola v svojih vrstah, saj je prepričan, da bi jim lahko Švicar v prihodnje zelo pomagal med nemško elito. Leipzig se namreč resno spogleduje z uvrstitvijo v bundesligo, po 30 krogih v drugi ligi se nahaja na 2. mestu nemške druge lige, s točko zaostanka za vodilnim Freiburgom.