Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.04.2016 22:26:55
Deli članek:

Saj ni res, pa je: V boju za španski naslov se očitno obeta drama

Barcelona je imela 12 točk prednosti pred Realom in v najboljšem trenutku tudi 9 pred Atleticom. Zdaj pa je ta slika povsem drugačna.

Po porazu na el clasicu je Barcelona izgubila tudi na gostovanju v San Sebastianu. Z 1:0 je bil več kot zasluženo boljši Sociedad, ki je postal nekakšna črna mačka Kataloncev. Ti so ponovno odigrali obupno slabo, tokrat v nasprotju z ligo prvakov ni bilo rešitve v podobi izključitve in znašli so se v velikih težavah. 

Barcelona je nanizala 39 tekem brez poraza, kar je bil španski rekord in na meji svetovnega rekorda, nato pa je šokantno popustila. na zadnjih treh tekmah v španski ligi je vknjižila le točko, tako da se ji je Real z velikanskih dvanajst približal na povsem ulovljive štiri. še točko bližje pa je Atletico našega Jana Oblaka. 

To pomeni, da o odločenosti, o kateri je svet govoril še pred nekaj tedni, zdaj ni ne duha ne sluha. Do konca je še šest tednov, barca ima najtežji razpored in glede na videno v zadnjih dneh, je zdaj resnično mogoče vse. le kdo bi si to mislil?