Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.04.2016 11:45:06
Deli članek:

Katanec: Prašnikar? Sploh ne vem, kako si dovoli analizirati! Morda je igral ...

Nikola Miljković

Selektor slovenske reprezetnance Srečko Katanec se je odzval na plaz kritik, ki jih je na njegov račun v medijih izrekel Bojan Prašnikar.

"Kar zadeva Prašnikarja, sploh ne vem, kako si dovoli analizirati ali komentirati reprezentanco," je Katanec v intervjuju za Sportal šel v protinapad. "Če govorimo o taktiki, si drugo za drugo predvajajte tekmi med Slovenijo in Hrvaško leta 2003 ter lansko med Slovenijo in Ukrajino," je spomnil na Prašnikarjeve neuspešne dodatne kvalifikacije. 

"Kot človek bi moral biti vsaj toliko pošten, da ne komentiraš vsega. Kar zadeva konstruktivne kritike, pač analiziraj, zakaj določen igralec izgubi pet žog na določenem mestu, nato pa povej, ali je nekaj narobe z njim ali s selektorjem, da ga še naprej daje v igro. Ne moreš pa reči, da reprezentanca ne deluje že tri leta. Kakšna kritika je to? To je brez zveze," je še dejal. 

Ob tem pa je Katanec zbodel Prašnikarja tudi na ravni igranja nogometa, torej na ravni izkušenj, ki jih imata sedanji in nekdanji sleektor iz igralskih dni. "Mogoče bom kdaj izvedel, da je nekdo drug igral na drugačni nogometni ravni. Zgodovino se izkrivlja. Ko bomo pomrli, bo nekdo govoril, da je Prašnikar igral vrhunski nogomet, mene pa se morda sploh ne bo omenjalo. Tako je pač pri nas," je poudaril.