Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
28.03.2016 11:37:36
Deli članek:

Trije Slovenci med 23, Sarma med 11

Profimedia

Takšnih in podobnih enajsteric se je lotil že marsikdo. Kaj bi bilo, če bi bilo oziroma kako bi bilo videti. Če bi namreč še vedno obstajala Jugoslavija.

Jasno je, da bi jugoslovanski šport v celoti predstavljal izjemno močno silo, tudi nogometna reprezentanca "plavih" bi bila resen tekmec na velikih tekmovanjih.

Italijanski spletni portal Tuttomercato je v dneh, ko klubska tekmovanja mirujejo, v ospredju pa je reprezentančni nogomet, sestavil najboljšo mogočo - seveda, po mnenju novinarjev tega medija - selekcijo igralcev iz področja nekdanje Jugoslavije.

Med 23 igralci je največ Hrvatov (8), ki se je tudi edina od vseh šestih izbranih vrst uvrstila na letošnje evropsko prvenstvo. Srbov je sedem, po tri predstavnike imata Slovenija in BiH, dva sta Črnogorca, brez igralca pa je ostala Makedonija, ki je v sredo izgubila v Kopru s izbranci Srečka Katanca.

Snovalci sanjskega jugoslovanske moštva so Slovencem pričakovano prisodili "resor med vratnicama", ob Samirju Handanoviću in Janu Oblaku pa bi vlogo bržčas tretjega vratarja opravljal Asmir Begović. Tretji Slovenec med izbranci je Josip Iličić, ki se je znašel med kandidati za zvezno vrsto.


Seznam

Vratarji: Begović (BiH, Chelsea), Handanović (Slovenija, Inter), Oblak (Slovenija, Atletico Madrid)
Branilci: Ivanović (Srbija, Chelsea), Kolarov (Srbija, Manchester City), Maksimović (Srbija, Torino), Savić (Črna Gora, Atletico Madrid), Srna (Hrvaška, Šahtar), Vida (Hrvaška, Dinamo Kijev), Subotić (Srbija, Borussia Dortmund)
Vezisti: Rakitić (Hrvaška, Barcelona), Iličić (Slovenija, Fiorentina), Kovačić (Hrvaška, Real Madrid), Matić (Srbija, Chelsea), Modrić (Hrvaška, Real Madrid), Perišić (Hrvaška, Inter), Pjanić (BiH, Roma)
Napadalci: Džeko (BiH, Roma), Jovetić (Črna Gora, Inter), Kalinić (Hrvaška, Fiorentina), Ljajić (Srbija, Inter), Mandžukić (Hrvaška, Juventus), Mitrović (Srbija, Newcastle)

Selektor, ki ga, zanimivo, Italijani niso izbrali, naj bi začetno postavo postavil v formacijo 4-1-4-1: Handanović - Ivanović, Maksimović, Savić, Kolarov - Modrić - Ljajić, Pjanić, Rakitić, Perišić - Mandžukić.