Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.03.2016 08:56:17
Deli članek:

Bitka velikanov iz Manchestra za srbskega reprezentanta

Reuters

Če gre verjeti italijanskim in srbskim medijem, potemsinjemodri in rdeči iz Manchestra bijejo hudo bitko za podpis srbskega reprezentanta.

Rdeči vragi in njihovi mestni tekmeci si prizadevajo, da bi poleti v klub pripeljali odličnega centralnega branilca Torina Nikolo Maksimovića, ki v letošnji sezoni blesti v italijanskem prvenstvu.

24-letni srbski branilec, ki se je v Torino preselil leta 2013 iz Crvene zvezde, se je v zadnjih letih izoblikoval v enega najboljših štoperjev na škornju, zanimanje zanj pa je prisotno že dlje časa.

Maksimović bi lahko v večji evropski klub odšel že poleti, toda takrat se je poškodoval in vse do novega leta je bil na stranskem tiru. V koledarskem letu 2016 se je vrnil na igrišča in znova zablestel.

Rdeči vragi v robustnem, visokoraslem branilcu vidijo naslednika nekdaj fantastičnega kapetana Nemanja Vidića, sinjemodri pa si želijo prevetritve osrčja obrambe, kajti njihov kapetan Vincent Kompany ima v letošnji sezoni velike težave s poškodbami, Martin Demichelis je popolnoma izven forme, tudi Mangala in Otamendi pa se nista preveč izkazala.

Italijanski mediji poročajo, da naj bi Torinčani za Maksimovića želeli vsaj 25 milijonov evrov, v primeru, da se bosta oba kluba iz Manchestra zares stepla zanj, pa bi lahko odškodnina seveda še narasla.