Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.03.2016 09:21:06
Deli članek:

Messi razkril, kateremu trenerju je najbolj hvaležen

vszi

Kdo je strokovnjak, ki je najbolje zapisan pri argentinskem nogometnem superzvezdniku Lionelu Messiju?

Lionel Messi je že vso svojo kariero član Barcelone, če se ne bo zgodilo nekaj res nepričakovanega, bo to ostal tudi vse do konca. Argentinec je živa legenda katalonskega giganta, pri katerem je Messi doslej deloval z nekaj različnimi trenerju. Trenutno ga vodi Luis Enrique, Messi pa je razkril, kateremu strokovnjaku je najbolj hvaležen in za koga smatra, da mu je najbolj pomagal pri njegovem razvoju.

"Resnica je, da sem se od vsakega trenerja nekaj naučil, vendar pa mislim, da je bil najpomembnejši trener v moji karieri Frank Rijkaard," se je Nizozemca, ki je nazadnje vodil Savdsko Arabijo, zdaj pa je brez dela, spomnil Messi in dodal: "Če mi ne bi zaupal in če me ne bi priključil treningom prve ekipe, se morda ne bi prebil do prvega moštva. Vedno sem govoril, da je bil zelo pomembna oseba v mojem življenju, saj mi je zaupal, me v pravem času pošiljal v ogenj in mi dajal priložnost za igro."

Frank Rijkaard, tudi sam nekoč vrhunski nogometaš, ki je največji pečat pustil pri Milanu, je Barcelono vodil med letom 2003 in 2008, Messiju pa je prvo priložnost za dokazovanje ponudil oktobra 2004.