Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
16.02.2016 08:47:10
Deli članek:

Nizozemci potrdili poskus prirejanja izida v prvi ligi

Wilson Raj Perumal in Ibrahim Kargbo sta se prek elektronske pošte dogovorila, da bo Willem II izgubil tekmo za več kot golom razlike v zameno za 25 tisoč evrov.

Nizozemska nogometna zveza je obtožila nekdanjega reprezentanta Sierre Leone Ibrahima Kargboja, da je leta 2009 v nizozemski prvi ligi skušal prirediti izid. Kargbo je bil v tistem času igralec ekipe Willem II, skušal pa naj bi prirediti izid na tekmi 9. avgusta 2009 proti Utrechtu.

Kargbo naj bi sklenil dogovor s Singapurcem Wilsonom Rajem Perumalom, ki so mu leta 2011 že sodili na Finskem, ker je upravljal s celotno mrežo, ki se je ukvarjala s krojenjem izidov. Preiskava vodstva nizozemske lige KNVB je razkrila, da sta se Perumal in Kargbo leta 2009 preko elektronske pošte dogovorila, da bo Willem II izgubil tekmo za več kot golom razlike v zameno za 25 tisoč evrov.

Kargbo je v elektronski korespondenci dejal, da sta v prevari pripravljena sodelovati kapetan ekipe Michael Aerts in zaenkrat še neimenovani igralec. Tekma se je končala z izidom 1:0, a po informacijah nizozemske zveze denarja ni prejel nihče. Kargbo ima do nadaljnjega prepoved igranja na Nizozemskem, preiskava pa še razkriva, da sta bila istega leta prirejena še dva izida Willema II, proti Ajaxu oktobra 2009 in proti Feynoordu decembra istega leta. Omenjenega igralca je leta 2010 zaradi enakih sumov suspendirala tudi zveza Sierre Leoneja.