IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

rb
rb
0 16.02.2016 07:53:29

Miran Vuk po obtožbah Spinsa vrača udarec

Drago Wernig - TAKA
Po besedni vojni z Dejanom Stefanovićem se je Miran Vuk odločil za korak, ki ga bržčas ni pričakoval nihče. Za ustanovitev novega sindikata, za katerega je prepričan, da bo uspešnejši od Spinsa. Veliko uspešnejši! Bo ostalo le pri ideji ali bodo besede meso postale?

"Če pogledamo realno, niti ena pogodba ne vzdrži pravne presoje. Po našem mnenju niti ni primerno, da ima Slovenija v prvoligaški druščini takega predsednika in takšen klub, kot je Zavrč. Ampak s tem se mora ukvarjati kdo drug," se je na obtožbe Mirana Vuka, o katerih smo poročali v preteklih dneh, med drugim odzval Dejan Stefanović in prav tako poudaril, "da v tem trenutku lahko kadarkoli ugasnemo klub". Uresničitve takšnega scenarija ni povsem izključil: "Seveda se lahko poleti odločimo in res usmerimo vse aktivnosti v to, da se NK Zavrč kot tak izbriše s slovenskega nogometnega zemljevida. Ker nam je v škodo prej kot v korist." 
Kakopak si nismo mogli kaj, da se ne bi še enkrat obrnili na alfo in omego haloškega prvoligaša, čeprav je že v svojem prvem odgovoru dal vedeti, da ga nadaljevanje verbalnega obračuna ne zanima: "V NK Zavrč ne Spins ne Dejan Stefanović nista več zaželena. Nočemo ga ne videti ne slišati in nočemo imeti opravka s to kvaziorganizacijo. S tem je za nas polemika zaključena."


TISTEMU, KI NE GRADI, NI TREBA RUŠITI

Kljub temu smo torej poskusili še enkrat . "Tistemu, ki ni ničesar zgradil, ni treba govoriti o tem, da bi kaj ugašal, izbrisal. Ampak kot sem že rekel, je za nas polemika končana," je povedal prvi mož Zavrča, toda praznih rok vendarle nismo ostali. Niti po naključju. "Naredili bomo svoj sindikat," je razkril Miran Vuk. "Trije prvoligaški klubi se s tem že strinjamo, prav tako so v ustanovitev nove organizacije privolili trije drugoligaši, ki bodo tudi zraven. Za zdaj gre za klube iz našega konca, a sem prepričan, da se nam bodo v prihodnje pridružili še drugi. Ne, o imenih za zdaj ne morem govoriti."

VSI, NE LE IGRALCI
V nadaljevanju nam je oče završkega prvoligaša zaupal še nekaj načrtov. "Zajeli bomo vse, ki so dejavni v klubu. Na tak ali drugačen način. Ne gre le za igralce, ampak tudi za trenerje in njihove pomočnike, za strokovnjake za kondicijsko pripravo, fizioterapevte in denimo tudi hišnike ter za tiste, ki delajo v ekonomatu. Vsi so pomembni, o tem ni niti najmanjšega dvoma, in vsi si zaslužijo zaščito, pomoč. Ustanovili bomo sindikat, od katerega bodo člani imeli koristi in bo gotovo uspešnejši, kot je Spins. Naše podjetje (RM Vuk Holding, op. p.) bo ponudilo logistično podporo, pravno pomoč pa so že obljubili nekateri strokovnjaki, ki so ljubitelji nogometa, povrhu vsega so pripravljeni delati zastonj. Pričakujem, da se bo vse skupaj razpletlo hitro. Verjamem, da bomo 1. julija že začeli delati s polnimi pljuči. Da bomo imeli sindikat, ki bo dejansko v pomoč. S članarinami in donacijami bomo vsakemu članu omogočili minimalno osnovno plačo, ki v Sloveniji znaša 800 evrov bruto. Ni veliko, tega se zavedam, ampak v težkih trenutkih nedvomno pride prav, poleg tega bo šlo za sindikat, v katerem bo moč odločanja imelo več ljudi, ne le eden. Člani bodo lahko rekli, da je to res naš sindikat," je bil Miran Vuk zelo izčrpen. Bo njegova napoved v praksi zares zaživela?

Članki iz rubrike