Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.02.2016 18:18:14
Deli članek:

Sloviti komentator: Če bi tako streljala Benzema in Ronaldo, bi ju poslali v Afganistan

Dodatnega olja na ogenj slovite Barcelonine enajstmetrovke je prilil eden od vodilnih španskih televizijskih, radijskih in časopisnih komentatorjev.

Zadevo že dodobra poznate, na nedeljski tekmi proti Celti je prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi iz enajstmetrovke podal soigralcu Luisu Suarezu, ta pa je dosegel zadetek, kakršnih smo v nogometni zgodovini videli le peščico. Ob končnih 6:1 ta poteza seveda odmeva bolj kot karkoli. 

Vidik pravil pravi, da je Suarez prestopil, mnenja pa se seveda krešejo tudi na področju zagovarjanja spektakla na eni strani in spoštovanja nasprotnika na drugi. Nekateri menijo tako, drugi drugače, zelo zanimiv vidik pa je izpostavil Tomas Guasch, znan glas in znano pero španskega športnega novinarstva.

"Menim, da je prav, da sta Messi in Suarez naredila to, kar sta naredila. Naredila sta nekaj mojstrskega in nekaj, o čemer se govori. Toda, pozor, bodimo dosledni. Imam občutek, da bi tako potezo Benzemaja in Ronalda tako v Španiji kot po svetu močno obsodilo precej večje število ljudi. Do te mere, da bi nogometaša poslali v Afganistan," je bil slikovit španski kolega, mnenje o njegovih besedah pa si ustvaritev sami.