Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.02.2016 16:25:31
Deli članek:

Kaj porečete na ta nogometni preobrat (video)

vszi

V avstralskih ligaških nogometnih tekmovanjih se moštva mrzlično pripravljajo na začetek nove sezone, pred katero je največ pozornosti pritegnil eden od pripravljalnih turnirjev.

Pripravljalni turnir s polnim nazivom Brisbane Silver Boot je postregel s preobratom vseh preobratov na kakšni od nogometnih tekem. 

Vse se je zgodilo na tekmi za tretje mesto, v kateri so se pomerili moštvi Holland Park Hawks in Gold Coast City. Zdelo se je, da bo Holland Park zlahka vknjižil zmago, s katero bi si na turnirju priboril tretje mesto.

V 63. minuti tekme je namreč omenjeno moštvo vodilo s kar 6:1 (!) in vse je kazalo, da jih pri tem nasprotno moštvo ne more ogroziti. A uganite še enkrat. Nogometaši Gold Coasta so z izjemno ofenzivo in s kar nekaj sreče uspeli do konca rednega dela tekme izenačiti. 

Nato pa so v podaljšku strli nogometaše nasprotnega moštva, ki jim zagotovo ob juriš tekmeca ni bilo popolnoma nič jasno. Končni rezultat je bil 8:6 v korist Gold Coasta, ki nastopa v drugi piramidi avstralskega nogometa, ki šteje 89 ekip. 

Ligaški sezoni za obe moštvi se pričneta ta konec tedna, vsekakor pa je jasno, katero od teh bo začetek dočakalo polno samozavesti in katero polno vprašanj in dvomov.