Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2015 18:08:13
Deli članek:

Razkrito: 38-letnik je stavil na Leicester, ker so ga zafrkavali v službi

V zadnjih dneh je po svetu zaslovela stava na to, da bo Leicester City ob božiču vodil v premier ligi. Zdaj je v zvezi s to stavo znano vse.

Stavnica, na kateri je kot edini v celotni veliki Britaniji nekdo stavil na navidez nemogoč dogodek, je srečnega mojstra napovedi nekaj dni skrivala, a seveda so ga angleški mediji izbrskali. Gre za 38-letnika z imenom Keval Nakeshree, je navijač Leicester Cityja in je na njegovo vodstvo ob božiču, kot je bilo znano že prej, stavil pet britanskih funtov.

Zakaj je to storil? Ne toliko zaradi navijaških čustev kot zaradi gneva, ki ga je začutil v pisarni, v kateri si služi kruh. V njej so vključno z njegovim šefom sami navijači lokalnega rivala, nekdanjega velikana (med drugim dvakratnega evropskega prvaka) Nottingham Forresta, ki so se nad Kevalom pošteno znašali. 

Potem ko je možak ob neki priložnosti dejal, da ima Leicester dobro ekipo in dobrega trenerja ter da bi utegnil odigrati zelo dobro sezono, so ga močno zbadali in ga v šali pozivali, naj svoje besede podkrepi s stavo petih funtov na vodstvo ob božiču in dodatnih petih na naslov prvaka. 

Ker so bili pri tem pogosto žaljivi in nesramni, pa se je odločil, da bo storil natanko tako. "Imel sem jih dovolj, sprejel sem izziv in vplačal. Le kdo se smeji zdaj?" pravi gospod, ki je v žep pospravil dobrih šest tisoč funtov in bo z njimi družino odpeljal na Florido. Če bo Leicester prvak, pa ga čaka še dodatnih 33 tisoč.