Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.12.2015 22:54:12
Deli članek:

Najprej so tekmeca povsem nadigrali, nato so celo trepetali

Reuters

Ponedeljek je bil dan za derbi angleškega prvenstva, pomerila sta se namreč Arsenal in Manchester City.

Leicester City, ki je na sedemnajstih tekmah v premier ligi doživel vsega en poraz, ostaja prvi na lestvici angleškega prvenstva, toda za ovratnik mu še naprej najbolj nevarno diha Arsenal. Slednji je v ponedeljek zvečer dosegel eno najpomembnejših zmag v sezoni, potem ko je bil na svojem stadionu Emirates boljši od hudega rivala za naslov prvaka.

V Londonu je gostoval Manchester City, ki pa se v prestolnici ni proslavil. Niti po naključju, prej je bil tarča posmeha – predvsem zaradi svoje nezanesljive igre v obrambi. Že res, da so topničarji zabili "le" dva gola, a hkrati je res, da bi jih lahko tudi še kar nekaj več, če bi bili v napadu bolj zbrani. City se je resnično igral z ognjem in se na koncu tudi opekel, a ne tako močno, kot bi se vsekakor lahko in bi se tudi moral.

Dejansko je bil zaključek takšen, da so precej bolj trepetali domači. Ti so v 82. minuti dovolili, da je Yaya Toure goste vrnil med žive, nato je City, ki je začel leteti predvsem na krilih mogočnega vezista iz Slonokoščene obale, še toliko bolj dobil voljo za napadanje, saj je pač dobil lepo priložnost, da osvoji vsaj remi. Navijači Arsenala nekajkrat dejansko so zatrepetali, toda četa Arsena Wengerja je le zadržala prednost, ki bi sicer na vse videno morala biti precej višja. Ko nekdo toliko greši, kot je tokrat Arsenal, je velikokrat za to kaznovan, londonski velikan tokrat ni bil. In z zmago 2:1 je vknjižil zlata vredne točke v bitki za naslov prvaka.