gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
0 21.12.2015 18:27:31

Miran Srebrnič: Blessing Eleke bi lahko napredoval pri nas

Arsen Perić
Po vseh težavah, s katerimi so se ubadali, so bili zelo redki, ki so si pred začetkom sezone drznili napovedati, da bo Gorica prijetno presenečenje jeseni in da bo prezimila na četrtem mestu na lestvici.

"Ko smo morali po koncu preteklega prvenstva v dodatne kvalifikacije za ohranitev prvoligaškega statusa, je bil pritisk precejšen. Priznam, da nam ni bilo lahko, saj smo se zelo dobro zavedali pomembnosti obračuna z Aluminijem. Kdo ve, kaj bi se dogajalo, če nam ne bi uspelo, toda na srečo smo dosegli namen in se znebili velikega bremena. Oddahnili smo si," se je Miran Srebrnič ozrl na zahtevno poletje. "Spet smo lahko začeli delati, krenili smo v sestavljanje igralskega mozaika. Bilo je kar nekaj negotovosti, nismo vedeli, kako uspešni bomo. Okrepili smo se z igralci, ki jih poznamo, tako njihove igralske sposobnosti kot značajske lastnosti. Vse skupaj se je malce zavleklo, ker so mnogi do konca prestopnega roka čakali, ali bodo morda dobili ugodnejše ponudbe. Ekipo smo sestavili dokaj pozno in tudi zaradi tega je bilo kar malce presenetljivo, da smo že na začetku dosegali dobre rezultate, podoba je bila obetavna. To pozneje velja tudi za nekatere preizkušnje, na katerih smo zaradi pomanjkanja sreče ali kakšnih drugih okoliščin ostali praznih rok. Mislim, da je moštvo zelo zanimivo in je pravšnja kombinacija mladosti in izkušenj," je dejal trener Gorice.

POTREBUJEMO FINANČNO STABILNOST

Ni kaj, Gorica ima potencial, toda ... "Popolnoma jasno je, da bi potrebovali finančno stabilnost. Kakšnega glavnega pokrovitelja, v takšnih razmerah bi bilo delati veliko lažje. In potem bi Eleke denimo lahko napredoval in se še naprej razvijal pri nas. V pol leta je naredil zares velik preskok in gotovo ga bo tudi v prihodnje. Ima izjemne sposobnosti in nedvomno gre za igralca, o katerem bomo še veliko slišali. Ampak takšna je naša usoda. Če hočemo preživeti, moramo prodajati, kar hkrati pomeni, da se hitro znajdeš na dveh bregovih. Na športnem področju si seveda želiš čim več, hočeš biti najboljši, toda po drugi strani je treba skrbeti tudi za ustrezno finančno stanje, v nasprotnem primeru lahko vse skupaj hitro razpade. Tudi zato je prodaja Elekeja v tem trenutku nujno zlo. Seveda je velika želja postaviti trdne temelje, na katerih bi prevladovali športni cilji, ter to, da bi lahko z igralci podpisovali dolgoročnejše pogodbe. Če bi bilo tako, bi bilo vse lažje, in moramo si prizadevati, da bi vse to tudi vzpostavili," pravi legendarni kapetan modro-belih.

blessing eleke af
www.alesfevzer.com
ZARADI DENARJA? NITI PO NAKLJUČJU!

V Športni park se je vrnilo kar nekaj nekdanjih igralcev, zaradi denarja gotovo ne. "Ne, niti po naključju. Prišli so zaradi ponovne uveljavitve, prav tako so vedeli, da dobro delamo, da jih spoštujemo in da se bodo v domačem okolju prijetno počutili. Bili smo zelo odkriti. Vedeli smo, kaj lahko oni pričakujejo od nas in kaj mi od njih, na koncu smo od tega vsi imeli korist. Vsekakor pa so se vrnili tudi zato, ker igrajo v dresu, ki ga imajo radi, kar je kakopak nadvse pomembno."

DOLGOVI SO OSTALI
Prav tako kot je pomembno, da sanacija kluba poteka relativno uspešno. "Kmalu po začetku sezone je bilo zaznati veliko pozitivne energije, ki je nato prevladovala tudi okrog kluba, kar je privabilo kar nekaj manjših pokroviteljev. To je bilo izjemnega pomena, da so bile plače v prvem delu sezone redne in smo lahko razmišljali le o nogometu. Dolgovi iz preteklosti so še ostali in močno upam, da se bo tudi to začelo urejati, vodstvo kluba pa si vsekakor zasluži pohvale. Razmere so boljše, kot so bile, zdaj mora biti skupni cilj vse skupaj še nadgraditi."

MISELNOST BO OSTALA NESPREMENJENA
Blessing Eleke bržčas ne bo edini igralec, ki v prihodnje ne bo več igral v mestu vrtnic. "Nekaj je igralcev, ki lahko odidejo, in do 10. januarja imajo čas sporočiti svoje odločitve. Naslednji dan bomo začeli priprave na drugi del sezone in takrat moramo vedeti, pri čem smo. Seveda se bomo trudili dopolniti zasedbo, vendar ne z nakupi, ampak bomo poskušali v svoje vrste privabiti mlade igralce, lačne uveljavitve. Toda ne glede na to, kaj se bo zgodilo, nam športnih motivov in ambicij tudi spomladi ne bo manjkalo. Zagotovo ne. Moja miselnost je takšna, da bi rad zmagal na vsaki tekmi, kakšna bo realnost, bo pokazal čas. Toda verjamem v fante, ki bodo ostali in skupaj se bomo trudili, da bi bili še naprej uspešni. Radi bi ohranili visoko uvrstitev, olajševalna okoliščina je, da nimamo pritiska uspeha," je povedal Miran Srebrnič, ki bo v nadaljevanju prvenstva pogrešal tudi poškodovanega Amela Džuzdanovića: "Tako kot Eleke je tudi on eksplodiral in res škoda, da se mu je pripetilo, kar se mu je. Ampak zdaj je, kar je, soočil se bo tudi s to izkušnjo in prepričan sem, da se bo vrnil. Ter da bo tudi v prihodnje dokazoval, da spada med najboljše igralce v ligi. Ob tem moram omeniti, da sem neizmerno zadovoljen, da so poleg Elekeja in Džuzdanovića nase opozorili še nekateri mladi igralci. V prvi vrsti Sorčan, pa Humar, kar nekaj minutaže je dobil tudi Kolenc. In v takšnem slogu, s takšno miselnostjo, bomo nadaljevali."

Članki iz rubrike