Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.12.2015 17:07:15

Nogometna zveza: Spoštujemo odločitev Fifine etične komisije

Arsen Perić
Nogometna zveza Slovenije se je odzvala in na kratko pokomentirala kazni za Josepha Blatterja in Michela Platinija.

Potem ko je etična komisija Mednarodne nogometne zveze (Fifa) danes izrekla osemletni prepovedi delovanja v nogometu predsedniku Fife Seppu Blatterju in predsedniku Evropske nogometne zveze (Uefa) Michelu Platiniju, se je na dogodke odzvala tudi Nogometna zveza Slovenije. Pri NZS pravijo, da spoštujejo odločitev komisije.

"Na Nogometni zvezi Slovenije spoštujemo odločitev etične komisije FIFA, hkrati pa do izčrpanja vseh pravnih sredstev zadeve Blatter/Platini ne bomo komentirali," so v kratkem odzivu zapisali pri NZS.

Kot je znano, bo Fifa 26. februarja dobila naslednika Seppa Blatterja na predsedniškem mestu krovne svetovne nogometne organizacije. Eden od kandidatov je bil do uradne objave kandidatur tudi Platini.


Ta je užival tudi podporo NZS, tako kot drugih predstavnikov zvez z Balkana, torej Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Srbije, Albanije, Bolgarije, Grčije, Romunije, Črne gore in tudi Cipra.

A zaradi vpletenosti v afero je Fifina etična komisija pred časom ob Blatterju tudi Platinija sprva suspendirala za 90 dni zaradi sumljivega plačila dveh milijonov švicarskih frankov. Zato je Uefa kot nadomestnega kandidata za predsednika Fife izbrala svojega generalnega sekretarja Giannija Infantina, Platinijeve kandidature pa ni bilo med potrjenimi.

Infantino bo tako bržčas tudi tisti, ki bo na volitvah dobil glas NZS, vsaj tako je na zaključni prireditvi ob koncu leta na Brdu pri Kranju dejal predsednik NZS Aleksander Čeferin.

Ob njem bodo kandidirali še 39-letni predsednik jordanske nogometne zveze, princ Ali bin al Hussein, predsednik azijske nogometne zveze, 49-letni bahrajnski šejk Salman bin Ebrahim al Khalifa, nekdanji funkcionar Fife, 57-letni Francoz Jerome Champagne ter Južnoafričan Tokyo Sexwale.

Članki iz rubrike