Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.12.2015 17:34:09
Deli članek:

Bivši napadalec Gorice pravi, da ga opazujeta Liverpool in Juventus

www.alesfevzer.com

Še nedolgo tega je navduševal v Novi Gorici, zdaj se z njim spogledujeta evropska velikana.

Ko sta sodelovala Gorica in Parma, je bil eden tistih, ki so iz Italije prišli igrati v Novo Gorico, tudi Gianluca Lapadula. Slednji je v Prvi ligi Telekom Slovenije igral v sezoni 2013/14, v tem času pa zbral 28 prvoligaških nastopov in 11 golov, med drugim je vrtnicam pomagal do zmage v pokalu. Potem se je vrnil v Italijo, najprej igral za Teramo, zdaj je član Pescare. Pri slednji mu gre vse kot po maslu, 25-letnik je namreč prvi strelec druge italijanske lige, potem ko je na devetnajstih krogih v polno meril desetkrat.

Lapadula ne skriva, da uživa v Pescari, v pogovoru za Primorske novice pa je hkrati priznal, da se zna zgoditi, da bo že kaj kmalu odšel drugam, v italijanskih medijih se šušlja, da naj bi bil zanimiv celo velikanoma Juventusu in Liverpoolu.

"Seznanjen sem z zapisi in z njimi sem seveda tudi počaščen. To sta velika kluba, hkrati pa je njun interes priznanje za moje delo. Še posebej sem navezan na Juventus, saj sem rojeni Torinčan, tam je tudi moja širša družina," je za Primorske novice povedal Lapadula, ki je v pogovoru obudil tudi spomin na čas, ki ga je preživel v Sloveniji: "Z veseljem se spominjam tiste sezone in tudi nekaj slovenskih besed se še spomnim. Na začetku sem imel težave s poškodbo, a so mi vsi v klubu pomagali. Ko smo se spoznali, smo postali prava klapa, med nami ni bilo delitev. Bili smo skupaj in ta enotnost nam je prinesla tudi pokalno lovoriko. Kar se moje igre tiče, sem nastopal kot ofenzivni krilni igralec, čeprav se veliko bolje počutim pri Pescari, kjer sem prvi napadalec."