Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
21.12.2015 18:20:47
Deli članek:

Na San Siro se vrača vezist, s katerim je Milan osvojil zadnji naslov

vszi

Direktor Milana Adriano Galliani potrdil, da se na San Siro vrača stari znanec tega kluba.

Nekoč je bil najboljši na svetu, zdaj je le še bleda senca samega sebe. Italijanski velikan Milan že nekaj sezon zapovrstjo doživlja vse prej kot prijetne trenutke, navijači ne skrivajo razočaranja nad ravnjo, na katero je padel eden najuglednejših klubov na zemeljski obli. V tej sezoni gre rossonerom sicer za odtenek boljše kot v pretekli, toda še vedno ne dovolj dobro, da bi imeli pristaši razlog za zadovoljstvo.

A morda bo od januarja dalje drugače. Tedaj se bo namreč na San Siro vrnil nogometaš, ki ga je imel Milan v kadru v sezoni 2010/11, ko je osvojil svoj zadnji naslov državnega prvaka. Kevin-Prince Boateng je tedaj odigral 34 tekem in zabil tri gole ter postregel s kar nekaj potezami, ki so jemale sapo. V tistem trenutku so v njem številni videli zvezdnika prihodnosti, toda tako kot za Milan je šlo kasneje tudi zanj marsikaj le še navzdol.

Danes 28-letni v Nemčiji rojeni reprezentant Gane je dve leti kasneje zapustil Milano in se vrnil domov, kjer je okrepil Schalke. Toda v Gelsenkirchnu ni ravno užival, še zlasti na koncu, maja so ga namreč v klubu suspendirali, in sicer zaradi neprimernega obnašanja. Vse do danes ni odigral nobene tekme več, toda januarja bo spet v pogonu. Toda ne pri Schalkeju, ampak pri Milanu.

"Četrtega januarja bo Boateng spet registriran za nas in bo na voljo trenerju," je vrnitev vezista obelodanil direktor Milana Adriano Galliani. Milanu sicer za nekdanjega in bodočega nogometaša ne bo treba nič plačati, pogodbo s Schalkejem je namreč prekinil.

Reuters