Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.11.2015 14:34:12
Deli članek:

Miran Vuk pravi začetnik v primerjavi z Italijanoma

M24
Miran Vuk

Menjavanje trenerjev ni vseprisotno samo pri NK Zavrču. V Italiji imajo dva predsednika, ki tudi Mirana Vuka prikažeta kot pravega ljubitelja lastnih trenerjev.

Nogometni klub Zavrč je od začetka te sezone zamenjal že štiri trenerje. Pravzaprav jih je odstavil alfa in omega završkega prvoligaša Miran Vuk.

Podjetnik, ki ima zelo kratko vžigalno vrvico, ko je govora o trenerjih, je v primerjavi z Italijanoma Mauriziem Zamparinijem in Massimom Cellinom, ki sta skupaj v zadnjih 22 letih zamenjala neverjetnih 65 trenerjev, pravi začetnik. 

Zamparini, ki od leta 2003 predseduje Palermu, je v 12 letih zamenjal 29 trenerjev. Trenerski stolček Palerma, za katerega so nekoč igrali Josip Iličić, Siniša Anđelković, Armin Bačinović in za katerega trenutno igra Andraž Struna so proglasili za najzahtevnejšo službo v nogometnem svetu. Zamparini je s stolčka 'spodil' tudi legendarnega nogometnega borca Gennara Gattusa

Hrvaški menedžer Marko Naletilić je za Zamparinija dejal: "Pogosto pride v slačilnico, ukazuje trenerjem, kako morajo igrati. V čem je potem smisel plačevanja trenerjev, če se jim potem meša v posel. Ampak nihče mu ne more nič, saj je lastnik in hkrati glavni sponzor kluba."  

Nekaj podobnega velja tudi za Leeds in Cagliari. Predvsem je bilo stresno obdobje sedenja na klopi Cagliarija, ko je bil na Sardiniji dejaven Massimo Cellino. Ta je v 22 letih zamenjal 36 trenerjev, zdaj pa deluje na Otoku pri drugoligašu Leedsu.