Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
13.11.2015 10:19:53
Deli članek:

Nizozemec okrivil Wengerja

Reuters

Med kritike Arsena Wengerja se je zdaj postavil še Raymond Verheijen, ki je povedal, da se stanje pri Arsnealu ne bo hitro spremenilo.

Nizozemec je v svoji dolgoletni karieri sodeloval že s kar nekaj vrhunskimi klubi. Z njegovim znanjem so si tako pomagali v Barceloni, Manchester Cityju, Chelseaju, Zenitu, prav tako je bil štirikrat na svetovnem prvenstvu z nizozemsko izbrano vrsto, na reprezentančni ravni pa je delal še v Walesu.

Triinštiridesetletnik je zdaj pod drobnogled vzel dogajanje v Arsenalu, kjer je bolniški list vedno lepo popolnjen. Ob zadnji poškodbi Aarona Ramseyja ga je močno zmotil komentar trenerja Arsena Wengerja, ki je za nogometaševo poškodbo vzroke spet iskal drugje, samo pri sebi ne.

Po Francozovem mnenju se težave z mišicami vedno pojavijo ob reprezentančnih akcijah. "Tako pravi trener, ki je imel veliko težav s poškodbami prav v vsaki sezoni. Dokler bo Arsene Wenger vzroke za tovrstne težave iskal drugje in ne pri sebi, se bo vse skupaj ponavljalo," je dejal Verheijen in dodal, da so trenerji tisti, ki sestavljajo program nogometnega treninga, zato so odgovorni za utrujenost in posledično tudi poškodbe nogometašev.

"Trenerji, ki ne razumejo osnov periodizacije načrtovanja, igralce utrujajo z napačnimi vajami na napačen dan. Če se igralec utrudi pri ponavljajočem treningu, se med vadbo ne bo regeneriral in to močno zviša tveganje za poškodbo. Zdravniki in fizioterapevti niso odgovorni za načrtovanje nogometnega treninga, zato oni niso vzrok za poškodbe, lahko jih samo poskušajo pozdraviti. Nogometni trenerji so tisti, ki načrtujejo trening, ampak nimajo dovolj znanja na tem področju, medtem ko ga strokovnjaki za telesno pripravo imajo, nimajo pa znanja pri načrtovanju nogometnega treninga. Edina rešitev je, da se trenerji naučijo osnov periodizacije, bolje tako kot da bi se strokovnjaki za telesno pripravo učili nogometa," je svojo rešitev za (pogoste) težave s poškodbami nogometašev podal Verheijen.