Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
13.11.2015 10:52:06
Deli članek:

Plače igralcev Bayerna - ni slabo!

vszi

Mario Götze, Franck Ribery in Robert Lewandowski bodo kmalu izgubili prvo mesto v interni "tekmi", kdo zasluži največ pri nemškem velikanu.

V klubu nameravajo z ljubljencem navijačev Thomasom Müllerjem kmalu skleniti novo pogodbo, ki naj bi bila najvišja v zgodovini kluba.

Kdor brca žogo pri Bayernu mu ni treba skrbeti za finančno varnost, saj v bavarskem klubu namenijo skoraj 230 milijonov evrov na leto za plače, od česar gre največji del seveda za plače nogometašev.  

KDO PA ZASLUŽI NAJVEČ?
Po nekaterih informacijah naj bi Müller z novo pogodbo na leto zaslužil 15 milijonov evrov. Na drugem mesti so s skoraj 12 milijoni evrov letno Franck Ribery, Mario Götze in Robert Lewandowski. Na petem mesti je kapetan Bayerna Philipp Lahm, ki na leto dobi na tekoči račun skoraj deset milijonov evrov. Približno toliko je tudi letna plača prvega vratarja najboljše nemške ekipe Manuel Neuer, ki je pred letom in pol podaljšal pogodbo do konca sezone 2019.

Na sedmem mestu je z osmimi milijoni Thiago Alcantara, sledi pa mu Xabi Alonso, ki na leto zasluži okoli 7,5 milijona evrov. Deveto mesto na lestvici letne plače si delijo Arjen Robben, Douglas Costa in David Alaba, ki dobijo sedem milijonov na leto. Alaba pa naj bi kmalu preskočil v višji plačilni razred, saj si pri Bayernu želijo, da bi zdajšnjo pogodbo, ki se izteče leta 2018, podaljšali vsaj za eno leto.

In koliko zaslužijo ostali? Arturo Vidal (pogodba do 2019) 6,5 milijonov evrov, Javi Martinez ( pogodba do 2017) in Jerome Boateng (pogodba do 2018) po šest milijonov evrov, Rafinha (pogodba do 2017) pet milijonov evrov in Holger Badstuber (pogodba do 2017) štiri milijone evrov.