Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
11.11.2015 09:58:09
Deli članek:

Bogata ponudba za Guardiolo

Reuters

Trenerju Bayerna Josepu Guardioli po koncu sezone poteče pogodba z bavarskim velikanom.

Že nekaj časa se ugiba o tem, kje bo 44-letni katalonski strokovnjak nadaljeval kariero. Ni jih malo, ki menijo, da se bo poleti preselil k enemu izmed angleških velikanov, v povezavi z njegovim imenom so se do zdaj že pojavljali Chelsea, Arsenal, Manchester City in Manchester United.

Spet drugi so mnenja, da bo podaljšal zvestobo Bayernu. Iz Anglije tako v teh dneh prihajajo informacije, da nameravajo Münchenčani Guardioli v podpis ponuditi novo dveletno pogodbo.

Predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge naj bi se nekdanjim strategom Barcelone o podaljšanju sodelovanja pogovarjal po 19. decembru, ko bo klub v Hannovru odigral zadnjo tekmo jesenskega dela nemške bundeslige.

Rummenigge naj bi imel pripravljeno zelo bogato ponudbo za Guardiolo, ki je z letno plačo 20 milijonov evrov že zdaj najbolje plačani nogometni trener. V novi pogodbi naj bi bil omenjeni znesek približno dvajset odstotkov višji. Vendar pa ostaja vprašanje, ali si Guardiola sploh še želi ostati v Bayernu, s katerim je osvojil dva naslova nemškega prvaka, nemški pokal, evropski superpokal in klubsko svetovno prvenstvo.