Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.11.2015 08:37:08
Deli članek:

Totti v strahu pred ugrabitvijo sina plačeval policiste

Reuters

Italijanski nogometni zvezdnik je organom pregona plačal, da so pazili na njegovega sina.

Francesco Totti, ikona italijanskega nogometnega kluba Roma, je po poročanju medijev na Apeninskem polotoku pred leti segel v žep, da bi zaščitil tisto, kar mu v življenju največ pomeni: z dodatnim plačilom naj bi spodbudil policiste, da so skrbno varovali njegovega sina, ki mu je grozila ugrabitev.

Dogodek sega v leti 2008 in 2009. Takrat naj bi Totti dvema policistoma, ki sta bila takrat tik pred upokojitvijo, plačal iz lastnega žepa, da sta še posebej pozorno spremljala njegovo družino in sina Christiana, ki je letos dopolnil deset let.

Zadeva je prišla na dan med zaslišanjem Luce Odevaineja, pomočnika nekdanjega župana Walterja Veltronija, o povezavah z mafijo, zoper 46 njenih članov v Rimu v teh dneh poteka obsežna preiskava.

NAVIJAČ OPOZORIL NA NEVARNOST

Kot poroča časnik Gazzetta dello Sport, policija ni potrdila, ali je Totti res plačeval njenim uslužbencem za varovanje sina. Za to potezo naj bi se odločil, ker je takrat iz zapora prišel eden od članov skrajne navijaške skupine tega kluba in trenerju Rome namignil, da so mu ponudili 50.000 evrov za ugrabitev Tottijevega sina.

V klubu so se posvetovali in se odločili, da, ker je šlo samo za govorice, zadeve ne bodo prijavili. Se je pa Totti odločil, da bo sam najel varnostnike, odločil se je za izkušena policista. Ta naj bi varovanje za dodatno plačilo opravljala izven delovnega časa.