Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.10.2015 08:39:16
Deli članek:

Guardiola ne razmišlja o podaljšanju, a je v mislih bogatega Rusa

profimedia

Josepu Guardioli pogodba z Bayernom poteče po koncu sezone, o podaljšanju sodelovanja pa se (še) noče pogovarjati.

Le še do konca aktualne sezone bo v veljavi pogodba, ki sta jo pred časom podpisala nemški nogometni velikan Bayern in španski strokovnjak Josep Guardiola. Čeprav slednji z Bavarci na domači fronti ruši vse pred sabo, pa zaradi manj uspešnih nastopov na evropski sceni vsi niso povsem zadovoljni s Kataloncem. Zato se že nekaj časa šušlja o tem, da bi Guardiola lahko zapustil München, ko mu bo po koncu sezone 2015/16 potekla pogodba.

Guardiola je moral spet odgovarjati na vprašanja o svoji pogodbi, toda nekdanji trener Barcelone je dal jasno vedeti, da je podaljšanje nekaj, o čemer ne razmišlja. "Rad imam svojo službo. Tukaj sem za to, da bi pomagal klubu in igralcem. To je moja služba. Vse ostalo je nepomembno. Pogodba? Smo šele oktobra. Torej imamo še več kot dovolj časa za pogovore o morebitnem podaljšanju," pravi 44-letni Guardiola.

Pep se je medtem že znašel v naslednji govorici, na Otoku namreč trdijo, da je velika želja Romana Abramoviča. Nesramni bogati Rus že ima svojega trenerja – ekipo Chelseaja vodi Jose Mourinho. Toda Portugalec je, čeprav je bil letos prvak, več kot očitno izgubil kompas. Ne samo, da so njegovi rezultati v tej sezoni katastrofalni, Abramoviča menda še bolj moti Mourinhovo obnašanje. Je torej možno, da bo kontroverzni trener že v kratkem dobil nogo? In če jo bo, bo Abramovič res sprožil napad na Guardiolo?

Abramovič je Guardiolo že snubil leta 2013, toda nekoč odlični nogometaš tedaj menda nad idejo ni bil navdušen, saj mu je šlo menda zelo v nos dejstvo, da Rus tedaj ni imel veliko potrpljenja s svojimi trenerji. Ne glede na vse naj bi si Guardiola vseeno želel nekoč službovati v premier ligi. Bi tja lahko odšel že poleti? Sploh ker Chelsea menda ni edini, ki se spogleduje z njim, že nekaj časa se govori tudi o zanimanju Manchester Cityja.