Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
26.10.2015 20:21:46
Deli članek:

Slovenke dobile kravato

dp

Slovenske nogometašice visoko izgubile z Islandijo.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je izgubila tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017. Izbranke selektorja Damirja Roba so v Lendavi danes izgubile z Islandijo z 0:6 (0:2). V skupini so poleg Slovenije in Islandije še Škotska, Belorusija in Makedonija.

Slovenske so pred tednom dni v Kranju premagale Belorusijo s 3:0. Tokrat so Slovenke doživele drugi poraz, saj so v prvem krogu izgubile proti Škotinjam prav tako z 0:3.

Slovenke so tekmo začele v postavi Sonja Čevnik, Evelina Kos, Anisa Rola, Kristina Erman, Manja Benak, Mateja Zver, Dominika Čonč, Lara Prašnikar, Barbara Kralj, Urška Žganec, Tjaša Tibaut. Zaigrale pa so še Maruša Sevšek, Lucija Kos in Kaja Eržen.

dp

Slovenke v boju s favoritinjami niso imele pravih možnosti. Že v prvem delu so gostje dosegle dva gola, mrežo domače ekipe je načela Dagny Brynjarsdottir, nato je v polno zadela še Harpa Thorsteinsdottir. Obe igralki sta se v drugem polčasu še enkrat vpisali med strelke, peti in šesti gol za Islandijo sta dosegli kapetanka Margaret Lara Vidarsdottir ter Sandra Jessen.

Tik pred koncem tekme se je izkazala slovenska vratarka Sonja Čevnik, ki je z ubranjeno enajstmetrovko preprečila tretji zadetek Thorsteinsdottirjevi.

Za Slovenke je bil to zadnji letošnji kvalifikacijski dvoboj, naslednja tekma jih čaka aprila 2016, ko se bodo v gosteh merile s Škotinjami.

Na EP se bodo uvrstile zmagovalke osmih kvalifikacijskih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Preostali dve drugouvrščeni ekipi bosta igrali dodatne kvalifikacije. EP bo julija in avgusta 2017 gostila Nizozemska.