Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
27.10.2015 08:32:37
Deli članek:

Mourinhov plan B: PSG ali Inter

Reuters

Strateg Chelsea Jose Mourinho naj bi že preizkušal teren, v kolikor ga bi pri aktualnih angleških prvakih odpustili.

Po vsej verjetnosti se Jose Mourinho ne spomni, kdaj je tako slabo startal v sezono. Če se je v pretekli sezoni veselil naslova angleškega prvaka, pa je v tej zgodba povsem drugačna. Čeprav je sezona še dolga, lahko le še čudež pomaga njegovim izbrancem, da bi na koncu tekmovanja ubranili naslov prvaka. Po desetih odigranih krogih ima Chelsea le enajst točk, takšna pa je tudi razlika do vodilne ekipe. Izkupiček so tri zmage, dva remija in pet porazov.

Vodstvo bogatega kluba še vedno podpira Portugalca, vendar pa se njegov stolček vsaj malo trese. Tega se, po vsej verjetnosti, zaveda tudi Mourinho. To potrujejo tudi viri, na katere se sklicujejo pri ESPN. Pri ameriškem mediju so zapisali, da Mourinhovi zastopniki že iščejo potencialnega novega delodajalca v primeru, da 52-letni strateg dobi nogo. Zastopniki naj bi preverjali predvsem dve možnosti. Ali vrnitev v italijanski Inter ali selitev v Francijo v PSG. Mourinho naj bi se najbolj ogrel za PSG. Prestop je v tem trenutku še vedno deluje kot misija nemogoče, če pa bi do njega prišlo in bi portugalski trener nekega dne osvojil tudi naslov francoskega prvaka, bi postal šele drug strateg po Tomislavu Iviću, ki se je veselil državnega prvaka v petih različnih državah. Viri še dodajajo, da so kontakti med zastopniki in obema klubova že bili vzpostavljeni ...

V primeru Mourinhovega odhoda, naj bi pri Chelseau najraje na klopi videli Carla Ancelottija, ki je aktualne angleške prvake zapustil leta 2011.