Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
24.10.2015 16:52:31
Deli članek:

Umrla deklica, ki je bila v navdih Veliki Britaniji in Beckhamu

Kirsty Howard je umrla v starosti dvajset let oziroma šestnajst let po tem, ko so ji zdravniki napovedali le še nekaj tednov življenja.

Britanka Kirsty Howard se je rodila septembra leta 1995, in sicer z zelo hudo srčno okvaro. Že kot dojenček je prastala številne operacije, pri štirih letih pa so zdravniki njene starše opozorili, da ji je preostalo le še nekaj tednov življenja.

Toda mala borka se ni predala, v naslednjih letih pa je pritegnila pozornost številnih športnih in filmskih zvezdnikov. Ustanovila je celo svojo dobrodelno organizacijo, s pomočje katere je za posodobitev in razširitev pediatrične klinike zbrala skoraj 10,5 milijonov evrov. Njena življenjska zgodba je ganila celo angleško nogometno reprezentanco, katero je leta 2001 pospremila na zelenico stadiona Old Trafford. Takrat so Angleži igrali zadnjo tekmo kvalifikacij za SP 2002, nasproti pa so jim stali Grki.


Njen najljubši nogometaš David Beckham je v izdihljajih obračuna dosegel izenačujoč zadetek, po zaslugi katerega je nato angleška reprezentanca odpotovala na svetovno prvenstvo v Južno Korejo in Japonsko. Angleška nogometna ikona in njegovi soigralci so takrat to zmago posvetili njej, njena priljubljenost pa je začela strmo naraščati. Leto kasneje se je pridružila Beckhamu na otvoritveni slovesnosti iger Commonwealtha, s katerim je britanski kraljici predala svečano žezlo.

V četrtek pa je Kirsty doživela srčni napad, po katerem si ni več opomogla. Njen predstavnik z javnostmi je potrdil, da je v soboto v zgodnjih popoldanskih urah umrla.

Galerija