Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
24.10.2015 10:31:12
Deli članek:

ZAVRČ - CELJE: Še ena završka premiera

Drago Wernig - TAKA

V Zavrču se v teh dneh ubadajo s kolonami beguncev, a Miran Vuk je imel vmes tudi dovolj časa, da se je Petru Pacultu zahvalil za sodelovanje. Nasledil ga je Milko Đurovski.

V našem časniku smo prvi poročali o tem, da se je v haloškem prvoligašu zgodila naslednja v nizu trenerskih zamenjav, včeraj je prišla še uradna potrditev. Po Ivici Solomunu, Slavku Matiću in Petru Pacultu bo Milko Đurovski že četrti strokovnjak v dozdajšnjem delu sezone, ki bo sedel na klop Zavrča.

ODPOVED PO SMS-SPORČILU
Nekdanji odlični napadalec je torej nasledil nekdanjega odličnega napadalca, Peter Pacult je brez službe ostal v četrtkovem popoldnevu. "Jezikovna ovira je bila prevelika. Svojih zahtev igralcem ni mogel prenesti na želeni način," je pojasnil prvi mož Zavrča. Medtem se je odzval tudi zdaj že nekdanji trener, ki nad načinom, na katerega so se mu odrekli, nikakor ni navdušen: "Dobil sem SMS-sporočilo, da ne morem več voditi treningov." Bi lahko zgodba imela nadaljevanje?

DVANAJST PORAZOV IN REMI
Sicer pa je Peter Pacult je v dozdajšnjem delu sezone vodil že dve ekipi, a verjeli ali ne, do zdaj še ni okusil slasti zmage. Najprej je sedel na klopi avstrijskega drugoligaša Floridsdorferja AC, na pomoč je priskočil svojemu matičnemu klubu, toda uspeha ni imel. V uvodnih desetih prvenstvenih krogih je desetkrat izgubil, povrhu je bila v pokalnem tekmovanju boljša nižjeligaška ekipa Lankowitz, kar ga je prisililo k odstopu, v Zavrču se je zadržal le dve tekmi. Gorica je bila boljša, s Ptujčani so se Haložani na prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja razšli z remijem. To je bila torej prva tekma Petra Paculta, na kateri njegovo moštvo ni izgubilo, vendar to ni bilo dovolj.

ĐUROVSKI DANES ŽE NA KLOPI
Tako kot je že v navadi, je Miran Vuk potreboval zelo malo časa, da je izbral novega prvega moža strokovnega vodstva. Z Milkom Đurovskim se je za sodelovanje dogovoril že v četrtkovem večeru, stari znanec slovenskega prvoligaškega prizorišča, ki je sezono začel kot trener slovaške prvoligaške ekipe ViOn, ki domuje v mestu Zlate Moravce, je včeraj že vodil prvi trening s svojimi novimi varovanci.

Debi bo kakopak doživel na današnji tekmi proti Celjanom, ki v Haloze prihajajo na krilih pokalnega remija v Stožicah. "Po uspešni tekmi v Ljubljani se v Zavrč odpravljamo z močno željo po pozitivnem rezultatu. Ker se želimo čim hitreje prebiti na mesta, ki zagotavljajo neposreden obstanek, so glavni cilj seveda vse tri točke. A ta bo uresničljiv le ob pogoju, da bomo znova celotno srečanje zbrani tako v napadu kot obrambi," pravi Tilen Klemenčič.