Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Grega Videtič
Grega Videtič
24.10.2015 12:59:59
Deli članek:

"Odpoved koristi Mariboru"

alesfevzer.com

V Ekipini anketi smo tokrat pet znanih nogometnih obrazov vprašali, komu koristi in komu škoduje odpoved derbija.

Vojislav Simeunović
Mislim, da so oboji v enakem položaju. Obojim koristi, hkrati pa tudi škoduje. Obe ekipi sta imeli pred dnevi težki pokalni tekmi, zdaj pa imajo več časa, da se lahko spočijejo in pripravijo na nov obračun. V pokalu so igralci porabili kar nekaj moči, derbi pa je poseben obračun, ki je zelo fizično in psihično naporen, kar pomeni, da morajo biti za takšen dvoboj povsem spočiti. Vsekakor pa je škoda, da tega dvoboja ne bo, saj se je v Stožicah obetala izjemna tekma pred polnimi tribunami.


Simon Sešlar
Škoduje zagotovo vsem skupaj. V tem trenutku je tako, da derbi privablja največje mogoče število gledalcev, in verjetno bi bile Stožice lepo zapolnjene. Zaradi tega sem mi zdi resnično škoda, da je prišlo do odpovedi. Kar zadeva rezultatski vidik, pa mislim, da nima smisla razglabljati. Derbiji so zgodba zase, dnevna forma niti ni pomembna in nogometaši bodo enako nabrušeni tudi naslednjič. Lahko pa da bo takrat povsem drugačno ozračje, in kar bi bil lahko jutri pravi spektakel, se lahko zgodi, da naslednjič ne bo.


Andrej Razdrh
Nikomur ne koristi. Škoda, ker danes derbija ne bo, in takšnega mnenja smo verjetno vsi. Obe ekipi sta v odlični formi, Olimpija še vedno vztraja na svoji ravni, Maribor pa se je v zadnjem času dvignil. Zanimivo bi bilo videti, kako bi se ta derbi razpletel, predvsem pa škoda za nogomet. Ne glede na vse je to že dolgo pričakovana tekma, podobno kot prva bi utegnila biti tudi ta zelo zanimiva, predvsem pa bi se odigrala pred verjetno polnimi tribunami. Toda zgodilo se je, kar se je, na višje sile ne moremo vplivati.


Suad Fileković
Mislim, da škodi obema ekipama. S tekmovalnega vidika sta si ekipi blizu, kot že dolgo ne, Maribor se je zelo dvignil, Olimpija pa se je stabilizirala. Oboji so komaj čakali na ta obračun, po katerem bi dobili odgovore na številna vprašanja. Zdaj me malce skrbi, kdaj bo ta zaostala tekma odigrana. Najslabše bi bilo, da bi jo prestavili na spomladanski del, saj takrat ne bo čisto realna slika. Upam, da jo bodo odigrali še v letošnjem letu. Oboji so nabrušeni in še nekaj časa bodo, po zimskem premoru pa se lahko vse skupaj malo spremeni.


Aleš Remih
Jaz sem prepričan, da bi Olimpija zmagala. Ne vem, komu ta odpoved derbija bolj škoduje, morda v tem trenutku bolj Olimpiji, koristi pa Mariboru, saj ne dvomim o tem, da bi na tem derbiju zmagala Olimpija. Je pa res škoda tudi zaradi gledalcev, saj sem prepričan, da bi se močno približali rekordu v prvi slovenski nogometni ligi po številu gledalcev. Obeta se lepo vreme, vse je kazalo na to, da bi bil to spektakularen derbi. Kakorkoli že, Olimpija bo v vsakem primeru zmagala, tudi če se pomerita 1. novembra.