Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
24.10.2015 10:05:16
Deli članek:

RUDAR - KOPER: Z mariborskim navdihom

alesfevzer.com

Velenjčani so si s pokalno zmago nad Mariborom okrepili samozavest, kar bodo skušali unovčiti v današnjem obračunu s Koprčani, ki na stadion Ob jezeru prihajajo nadvse ambiciozni.

Nogometaši Rudarja so prvo četrtfinalno tekmo pokalnega tekmovanja opravili z odliko, v sredo bodo v Ljudski vrt odpotovali s prednostjo, toda zdaj so misli Jerneja Javornika in njegovih varovancev usmerjene zgolj in samo v današnji obračun s Koprčani. Gostitelji se ne bodo predstavili v popolni zasedbi. David Kašnik in Klemen Bolha nimata pravice nastopa zaradi rumenih kartonov, zato pa je za knape obetavno spoznanje, da se v moštvo vračajo Luka Prašnikar, Amer Krcić in Anže Pišek.

DOBRODELNI PRIDIH
Današnja tekma bo imela tudi dobrodelni pridih. Od vsake prodane vstopnice bo namreč en evro namenjen za VDC Saša – enoto Ježek Velenje. Sredstva za omenjeni javni socialnovarstveni zavod bodo pred tem zbirali tudi že na dobrodelnem turnirju, ki bo potekal Ob jezeru.

"Po kadrovskih spremembah je v Kopru zavel nov veter, vsekakor nas čaka zahtevna preizkušnja, ponoviti želimo sredino podobo. Če želimo osvojiti ves izkupiček, morata biti pristop in želja na najvišji ravni," pravi Mate Eterović, ki se po daljši odsotnosti zaradi poškodbe počasi vrača v tekmovalni ritem in bi utegnil biti danes močno velenjsko orožje. "Igramo doma, ob pomoči naših navijačev se nam ni treba bati nikogar. Točke bodo ostale doma," odločno dodaja Damir Grgić.

Kaj se dogaja na Bonifiki? To je v zadnjem obdobju pogosto vprašanje mnogih na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Potem ko je prihod tria Dušan Petković-Slavko Matić-Milan Obradović dodobra zatresel temelje slačilnice, so se razmere sicer malce umirile, znova se je aktivirala tudi uradna spletna stran kluba, toda stanje še zdaleč ni idealno. Pravega zaupanja med strokovnim vodstvom in nekaterimi igralci še vedno ni, kar kakopak vpliva na ozračje v moštvu, tudi v klubskih pisarnah vsi menda ne tulijo v isti rog.

Ante Guberac je formalno sicer še vedno predsednik, toda ni skrivnost, da se je po zadnjih premikih, ki mu niso bili po volji, od kanarčkov precej oddaljil oziroma vsaj distanciral. Za nekaj razkola je bojda poskrbel tudi prihod nekdanjega člana B-ekipe madridskega Reala Rubena Belime, v katerem naj bi župan Boris Popović videl priložnost za lep zaslužek. Sicer je dejstvo, da je nekoč veljal za nadvse obetavnega igralca, ampak hkrati ne gre zanemariti spoznanja, da danes 23-letni napadalno usmerjeni vezist zaradi težav s poškodbami že dolgo ni igral resnega nogometa.

Za zdaj ga Koprčani sicer še niso registrirali, prva naloga naj bi bila poskrbeti za njegovo primerno telesno pripravljenost. Takrat bo reprezentant Ekvatorialne Gvineje pod drobnogledom, v Velenju pa bo koprska agresivnost. Vse več je namreč takih, ki so prepričani, da je pod vodstvom novega trenerja nekoliko pretirana ...