Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.10.2015 17:49:36
Deli članek:

Na tekmi sprva kot gledalec, nato kot četrti sodnik

vszi

Ko se je poškodoval glavni sodnik, ga je zamenjal četrti, naloge slednjega pa je prevzel kar - gledalec!

V četrti angleški ligi sta se pomerila Newport County in nekdanji Mandarićev klub Portsmouth, gostje so pred 3298 gledalci slavili z 1:0, potem ko je edini zadetek tik pred koncem prvega polčasa dosegel Matthew Tubbs. Bolj kot dogajanje na igrišču je v medijih odmevala sprememba, ki se je zgodila med odmorom. Poškodoval se je namreč glavni sodnik James Adcock, zato ga je zamenjal četrti. A ob igrišču je nastala vrzel, ki so jo morali zapolniti.

In kako so to storili? Tako, da so prek zvočnikov vse prisotne povprašali, ali je med njimi kdo, ki ustreza kriterijem za opravljanje nalog četrtega sodnika. In čeprav je bilo gledalcev le nekaj več kot tri tisoč, so imeli srečo. Javil se je namreč Mike Hurdle, navijač Portsmoutha (ima tudi letno vstopnico za domače tekme modrih) in hkrati kvalificirani nogometni sodnik, ki je zapustil svoje mesto na tribuni in zamenjal Wayna Barratta. Hurdle, ki je nato svoje naloge opravljal kar v "civilni" opremi, torej v kavbojkah in topli bundi, veliko dela ni imel, drugi polčas na stadionu Rodney Parade je bil več ali manj zaspan, ni se dogajalo mnogo.

"Izkušnja je bila neverjetna. Malce smo se norčevali iz sodnika, ker se je poškodoval, nakar je po stadionu zadonelo obvestilo o tem, da iščejo zamenjavo. Vsi smo mislili, da gre za šalo, toda pogovoril sem se z varnostnikom, ki mi je dejal, da mislijo resno. Javil sem se in odpeljali so me v sodniško garderobo. A ko sem slekel bundo in pokazal dres Portsmoutha, so mi seveda dejali, da v tem ne morem braniti (smeh). Dobil sem novo majico, a vseeno sodil v kavbojkah in supergah. Navijači Newporta so me sicer maltretirali, toda stal sem blizu obeh klopi in se počutil, kot da sem visok tri metre," je razpredal navijač in za konec postregel z anekdoto: "Ko sem dvignil tablo in pokazal, da morajo nogometaši odigrati še tri minute, me je pomočnik trenerja pri Portsmouthu Leam Richardson začudeno vprašal, od kod toliko. Ampak sicer so se vsi dokaj lepo obnašali. Mi je pa trener Portsmoutha po tekmi dejal, da bi me bolj gnjavil, če ne bi zgolj vskočil (smeh)."