bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

jb
jb
0 18.10.2015 13:11:47

Turki hočejo slabega pol milijona

alesfevzer.com
Čeprav je Lucas Ontivero za zdaj v dresu Olimpije odigral šele tri ligaške tekme, je s svojimi igrami že razburkal domišljijo navijačev ljubljanskega kluba.

Mladi Argentinec je blestel predvsem na tekmi s Krškim, ko je bil boleč trn v peti gostujoče obrambe. Slednji je dvakrat pobegnil in se veselil svojih uvodnih dveh zadetkov v Prvi ligi Telekom Slovenije, tudi sicer so imeli gostje iz mesta ob jedrski elektrarni nemalo dela z njim. Če temu dodamo še všečni predstavi z obračunov z Zavrčem in Domžalami ter če vemo, da Ontivero še ni optimalno telesno pripravljen, potem se res zdi, da so zmaji dobili novega pomembnega aduta v bitki za glavni cilj sezone – naslov prvaka.


Toda vprašanje je, koliko časa bo šele 21-letni krilni napadalec ostal v slovenskem glavnem mestu. Ni skrivnost, da je k Olimpiji le posojen iz turškega velikana Galatasaraya, v Istanbulu so na zadnji dan poletnega prestopnega roka pristali na njegovo polletno selitev v Ljubljano. Če bo obveljalo pri tem, potem se bo moral Ontivero s koncem decembra vrniti na Türk Telekom Areno. Toda hkrati drži, da so si zeleno-beli zagotovili možnost, da leta 1994 v Catamarci na severu Argentine rojenega nogometaša v naslednjem prestopnem roku dokončno odkupijo. Že nekaj časa se šušlja, da naj bi bila odškodnina "navita" na 600.000 evrov, kar je za slovenske razmere kakopak ogromen znesek. Še zlasti za nogometaša, ki se ne glede na vse še ni povsem dokazal v novem okolju.

Toda zdaj so nam kolegi iz Turčije prišepnili, da odškodnina vendarle ni tako visoka. Galatasaray, ki je lani za Ontivera Fenixu iz Urugvaja menda plačal kar dva milijona evrov, naj bi zdaj od Olimpije zanj zahteval 450 tisoč evrov. Tudi to seveda ni malo, toda če kdo v Sloveniji, potem si lahko (poleg Maribora) takšen zalogaj privošči Olimpija. Sploh zdaj, ko jo vodi nesramno premožni Milan Mandarić. Težava je le, ker je za zdaj v klub vložil že precej milijonov evrov, zato naj bi vsaj do konca sezone bolj ali manj zaprl trezor, v katerem skriva svoje bogastvo.

Značke: olimpija, ontivero

Članki iz rubrike