Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
21.09.2015 14:20:17
Deli članek:

Jezni Van Persie odgnal trenerja in odločil tekmo (video)

vszi

Robin van Persie se je pred začetkom sezone iz Manchester Uniteda preselil k Fenerbahčeju.

Trener rdečih vragov Louis van Gaal svojega rojaka ni imel v resnih načrtih za to sezono, zato se je odločil, da mu da proste roke pri iskanju novega delodajalca. In 32-letni napadalec je v Istanbul prišel kot velika okrepitev.

V nedeljo je z zadetkom v 80. minuti odločil dvoboj z Bursasporjem, Fener je na svojem igrišču slavil z 2:1, vendar pa Van Persie kljub temu ni bil videti zadovoljen. Srečanje je začel na klopi za rezervne nogometaše, trener Vitor Pereira pa ga je na igrišče poslal šele v 77. minuti.

Ob menjavi je bil zelo zanimiv Nizozemčev odziv, ko mu je trener skušal dati zadnje napotke pred vstopom v igro. Očitno je bilo, da ga sploh ne zanima, kaj mu ima povedati Portugalec, in to je jasno pokazal s svojim obnašanjem. Trenerja je grdo pogledal in zamahnil z roko naj gre stran, Pereira pa je začuden utihnil in obstal ...

Po tekmi so ga novinarji vprašali, zakaj je dvoboj začel na klopi, ali je za to mogoče kriva poškodba ali bolezen. Van Persie pa je hitro odgovoril: "Če sem povsem pošten, v tem trenutku nisem ravno zadovoljen. Ni mi bilo všeč, da sem srečanje začel na klopi. Telesno sem odlično pripravljen in zelo sposoben odigrati vseh 90 minut. Edini pravi odgovor, ki sem ga lahko dal, je ta, kar sem storil - ekipi sem pomagal, da je prišla do treh točk."