Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
21.09.2015 09:33:58
Deli članek:

Bizarna poškodba ga je skoraj stala življenja

Vicenza Calcio

Nogometaš italijanskega drugoligaša Nicolo Brighenti je imel srečo v nesreči - poškodba bi ga skoraj stala življenja.

Iz Italije prihaja novica o sila bizarni poškodbi, ki pa bi nesrečnega nogometaša skoraj stala življenja. Nicolo Brighenti je nekdanji mladi italijanski reprezentant, ki je gor zrasel v pogonu veronskega Chieva, v tem trenutku pa nosi dres drugoligaša Vicenze. V soboto se je s svojim klubom pomeril proti Comu (pri slednjem je Žan Benedičič ves čas sedel na klopi za rezerve), tekma se je končala s 3:3, Brighenti pa je bil zamenjan v 39. minuti. Oziroma nekoliko za tem, ko ga je vratar njegove ekipe Mauro Vigorito po nesreči s kolenom zadel v predel trebuha. Brighenti je sprva še vztrajal v igri, nato pa so bolečine postale prehude in prosil je za menjavo.

Čeprav je sprva klubski zdravnik ocenil, da ne gre za nič resnejšega, pa je kasneje pri nogometašu opazil nekaj, zaradi česar je posumil na težjo poškodbo. Brighentija so odpeljali v bolnišnico, kjer so pri prvem pregledu opazili nekaj krvi v predelu trebuha. Nato so nogometaša za vsak slučaj še enkrat poslali na slikanje in tedaj so dobili pravo podobo njegovega stanja.

Vratar Vitorito je 26-letnega soigralca s kolenom tako močno udaril v trebuh, da mu je trebušno slinavko stisnil ob vretence. Ob tem je prišlo do hude poškodbe organa prebavnega trakta, nogometaša so morali nemudoma operirati. Če tega ne bi storili, če bi bila postavljena napačna diagnoza, potem bi se lahko za Brighentija vse skupaj končalo celo usodno.

"Gre za zelo redko poškodbo. Zdravnik sem že 40 let in ne spomnim se pacienta, ki bi staknil kaj takšnega. Ne spomnim se, da bi v nogometu že prišlo do takšne poškodbe. Tudi kirurg iz Vicenze mi je dejal, da je doslej opravil le eno takšno operacijo, in sicer pred vrsto leti, ko je operiral v prometni nesreči poškodovano dekle," je pojasnil zdravnik Giovanni Ragazzi, ki so ga povprašali tudi, kakšne posledice bo imelo vse skupaj na nogometaševo kariero: "Težko reči. V teoriji bi se lahko vrnil nazaj na zelenice, toda bomo videli, kako in kaj. Jasno pa je, da moramo najprej počakati na prve rezultate operacije."